12. maj 2016.12. maj 2016.
ODRŽANE DESETE OLIMPIJSKE IGRE UČENIKA SRBIJE

Medalje kao uspomene iz Vranja

Dok čekamo Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, najbolji sportisti učenici Srbije, ove nedelje završili su svoje Igre. Od 10. do 17. maja, u Vranju su održane desete Školske olimpijske igre učenika Srbije.
Iste želje imalo je više oko 7.000 takmičara iz Srbije, a u jakoj konkurenciji, Šapčani mogu biti zadovoljni rezultatima svojih predstavnika.
Prve medalje osvojile su atletičarke. Sofija Nenadović (OŠ „Jevrem Obrenović“) najbrža u trci na 100 metara, Nikolina Božić (OŠ „Stojan Novaković“) druga na 300 metara, dok je bronzu na 600 metara, prigrabila je Nikolina Mandić (OŠ „Janko Veselinović“). Atletska dostignuća upotpunile su Katarina Gačević (Medicinska škola) osvojivši bronzu u bacanju kugle u kategoriji srednjoškolki, kao i njena školska drugarica Tamara Paunić. Nije izostalo ni ekipno odličje. Medicinska škola „dr Andra Jovanović“ postala je olimpijski vicešampion sa 33 boda. Titulu su osvojile atletičarke Tehničke škole „Mileva Marić Ajnštajn“ iz Novog Sada. Zbog nedostatka staze u Vranju, atletska takmičenja su održana u vojnoj bazi „Jug“ u Bujanovcu. Probleme je prouzrokovala betonska staza, klizava usled kiše, što je uticalo na učesnike, ali na sreću niko od đaka nije zadobio povredu.
Srećni su se kući vratili i rukometaši Ekonomsko trgovinske škole. Iako je do poslednjeg trenutka bilo neizvesno da li će putovati u Vranje, uspeli su da izbore plasman, a onda, kvalitetom i velikom motivacijom dođu do bronze. Najpre su bili najbolji u grupi sa Saobraćajnom školom iz Novog Sada i Tehničkom školom iz Bačke Palanke, da bi u finalnim borbama ostali iza TŠ „Grigorije Božović“ iz Zubinog Potoka i škole „Sveti Trifun“ iz Aleksandrovca.
Nedelju su sjajno okončali naši predstavnici u malim olimpijskim igrama. Učenici Osnovne škole „Nikolaj Velimirović“ dominirali su poligonima spretnosti i u svoj grad doneli četiri medalje, dve zlatne i dve bronzane. Šampioni Srbije postali su dečaci, učenici trećeg razreda i mešovita ekipa drugog razreda. Treći stepenik na pobedničkom postolju zauzele su devojčice trećeg razreda, kao i najmlađi, prvaci kojima je samo dve sekunde nedostajalo da se okite zlatom. Ukupno 4 pehara i 48 medalja za “Nikolajevu“ školu. “Nikolajevce“ čeka još jedno iznenađenje. Ovog leta, putuju u Split na besplatno mini ““ letovanje, gde će upoznati drugare sportiste iz Hrvatske i BiH.
Jako je teško doći do informacija o rezultatima iz Vranja, na sajtu Saveza za školski sport neki sportovi nisu zastupljeni što se rezultata tiče, te ukoliko smo neke osvajače medalja izostavili, izvinjavamo se i naravno, nećemo ih zaboraviti u narednom broju. Hvala na razumevanju.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa