12. maj 2016.12. maj 2016.

ČIVIJAŠKI HOROSKOP

Bik
Vi baš umete pozitivno da iznenadite i to neka vam služi na čast. Samo nastavite tako. Važno je da budete tu negde u vidiku. Čišćenje gradskih zidova posle kampanje lepljenja plakata, odličan je potez koji je, budite sigurni, i primećen. Mogli bi da predložite, ili naložite, vašem stranačkom kolegi iz našeg Šapca da uradi isto. Dotični doktor je stranački čistio dvorište škole u kojoj stoluje, pa bi mogao da počisti i grad koji su poprilično uneredili stranačkim plakatima.
Blizanac
Kao neko ko je nekada bio žut, vama je prosto nedokučivo da se ta boja pomeša sa crnom. Sva sreća pa ste vi ostali na svojim pozicijama i da niste da nekim drugim tikve sadili. Vaša doslednost je apsolutno neupitljiva, i to što su se drugi promenili i došli na vaše, govori o vašoj istrajnosti da druge privedete vama. Nemate vi zašta da crvenite, ili da ne daj bože, stavljate masku na glavu.
Rak
Taman ste se izborili, uz malu pomoć neistomišljenika, da preskočite cenzus i odmah vam rastu apetiti. Nije to baš pametno, ali vi ste sama kovačica svoje sreće. Šta će zver na to da kaže, videćemo, ali vaš optimizam je vredan divljenja. Kako neko ko je za nekoliko glasova uspeo da se domogne parlamenta, hrabro je da se razmišlja o predsedničkim izborima. Naš savet: Polako i ne srljajte. Ima još dana za megdana.
Lav
Ni prezime nije moglo da pomogne, ne da ostvarimo još jednu istorijsku pobedu u novijoj istoriji Srbije, nego bar da se plasiramo u prvu polovinu tabele. Da ste se potrudili, jeste, da je nastup bio dobar, da ne kažemo odličan, nije. Igrali ste na kartu empatije za žrtve, ali Ukrajina i Rusija su imali jače argumente. Na kraju nije stigla ni čestitka od premijera, jer ona: „Važno je učestvovati, a ne pobediti“ važi samo za neke druge.
Devica
Ko o čemu vi o ustašama i po Rvatskoj. Koliko to ima veze sa Ministarstvom za rad i socijalnu politiku, to samo vi znate, ali bitno je da se ta tenzija održava. Pametan bi, međutim, do sada ukapirao da prozivanje komšija na taj način njima godi. Oni to vole, i tačno znaju kada treba da pecnu, jer se odmah pojavite vi i tamo neki nelustrirani novinar Ratko Dmitrović da raspale po vama. Kada u svom dvorištu ne mogu da nađu nekoga ko će da im tepa, oni se obrate vama i njima lepo. U narednom periodu ne morate da se bavite svojim resorom, verovatno sledi neko novo Ministarstvo.
Vaga
To što ste postali deo koalicije sa žutima na Starom Gradu, više je izazvalo potresa nego kada vašem kumu u Bajčetini nije uspelo pečenje rakije. Ne prestajete da iznenađujete sve oko sebe, i to je dobro. Uspeli ste mnoge da iznervirate, što umete dobro da radite. Ako uspete da sačuvate privatnu svojinu od fantoma, onda je to tek ozbiljna pretnja za one druge. Čekamo na vaše sledeće poteze.
Škorpija
Čutanje je majka mudrost, i samo se te mudrosti pridržavajte. Kada čovek ćuti nema obavezu da odluči u skladu sa onim šta je prethodno govorio. Na prozivke se ne osvrćite. Pa, šta iako uđete u tu famoznu novu Vladu. Zar je bolje biti u opoziciji, nije. Kada ste u vlasti, u prilici ste da pomognete i onima koji sada traže od vas da ostanete u opoziciji.
Strelac
Uspeli ste da se dokopate slobode. Sada u njoj uživajte onoliko koliko možete i dok još možete. Uskoro se vraćate iza rešetaka. E sada, da li ste stvarno krivi ili ne, to znate vi i još po neko, ali krivicu ste priznali i to još kakvu. Priča se da u zatvorima ne vole baš one što pevaju, ali verujemo da ćete imati neku vrstu specijalnog tretmana. Bili ste na čelu države, treći ili drugi čovek u Crnoj Gori. Da su mogli da vas zaštite mogli su, a vi vidite koga ćete i zašto.
Jarac
Kolega iz Vlade vas je pokrenuo i odmah za njim ste odlučili da i vi trčite predsedničku trku sledećeg proleća. Hrabra i mudra odluka. Ako stvarno želite da postanete predsednik Srbije, onda treba da ne budete više PPV i ministar, odnosno da ne budete deo nove Vlade. Zamislite tu apsurdnu situaciju da birači u Srbiji biraju između tri kandidata vladajuće koalicije. Toliki stepen demokratije još nije za nas. Lepo pokupite svoje koferče i u opoziciju. Sa te pozicije, predsednička fotelja je mnogo bliža.
Vodolija
Koliko ste ordenja podelili ovde i po belom svetu, konačno se neko setio da vam uzvrati. Po onoj narodnoj, ja tebi vojvodo, ti meni šamane, stiglo je vredno priznanje iz bliskog nam Alžira. Na svojim junačkim, vojvodskim grudima, nosićete Orden „El Athir“ od Alžira, i to jedini u svojoj zemlji. Sada će da vas krene, napuniće se reveri kolajnama. I još nešto, ogromna je razlika između malog poljoprivrednika i velikog seljaka.
Riba
Pobedićete taj kamen i zvezde su sigurne. Jedino ko može da vas u tome spreči su kompletni idioti u vašim redovima koji noću ruše po Beogradu. Slučajno ili ne , pojavili su se i neki fantomi i u reklami u kojoj Žika Šarenica reklamira neko osiguranje. Pokušajte da se u narednom periodu dodatno angažujete, mada znamo koliko je to teško za nekoga ko toliko radi, kako bi otkrili smisao svega toga, jer će nam svima biti jasno.
Ovan
Nije lako biti vi. Pritiskaju sa svih strana, a najgori je onaj „B“ iz vaše grupacije „ČBČ“. Nije u redu da vam se obraća preko medija. Može da vas pozove telefonom, ali možete i vi. Gluvi telefoni su zeznuta stvar i nisu za igru. Umesto da uživate u blagodetima pređenog cenzusa, plus mogućnosti da vas On pozove u Vladu, vi treba sada da se svađate sa tek pomirenim koalicionim partnerima. Kada sve saberete i oduzmete, ta Akonkagva vam dođe kao brdašce u odnosu na gomilu problema koji su pred vama.
PS. U ovom Oroskopu nismo spominjali Zorana Babića, Gorana Vesića, Sandu Rašković Ivić, Sanju Vučić, Aleksandra Vulina, Vojislava Šešelja, Nenada Čanka, Svetozara Marovića, Ivicu Dačića, Tomislava Nikolića, Aleksandra Vučića i Čedomira Jovanovića.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa