23. septembar 2010.23. sep 2010.
POLjOPRIVREDNA STRUČNA SLUŽBA ŠABAC

DOBAR PRINOS KUKURUZA

Pod kukuruzom ove godine zasejano 68.500 hektara. Očekuje se prinos oko 5,5 tona po hektaru. Vlasnici parcela zadovoljni saradnjom sa Poljoprivrednom stručnom službom i zainteresovani za oglede
Vremenske nepogode koje su ovog leta zadesile Srbiju odraziće se i na manji prinos kukuruza. Na teritoriji pet opština koje pokriva šabačka Poljoprivredna stručna služba pod kukuruzom se nalazi 68.500 hektara, a očekivani prinos je 5,5 tona po hektaru.
- Očekivali smo da to bude i veći prinos, međutim, pošto je produžena setva, a kasniji vremenski uslovi sa dosta padavina uslovili da se izvesne površine preseju, neke i po nekoliko puta, naravno da imamo manji prinos. Međutim, tako gde su ispoštovani rokovi za setvu i na parcelama koje su imale punu agrotehniku, očekujemo prinos od 10 do 11 tona po hektaru ““ rekla je Svetlana Zlatarić iz Poljoprivredne stručne službe Šabac.
U šabačkoj Poljoprivrednoj stručnoj službi kažu da sa proizvođačima imaju odličnu saradnju. Poljoprivrednici Šapca, Bogatića, Koceljeve, Vladimiraca i Obrenovca, sve su više zainteresovani za primenu novih dostignuća i tehnologija na svojim poljima. Pomoć je dostupna svima.
Svi koji žele mogu da se posavetuju sa nama. Prednost dajemo našim odabranim gazdinstvima, ali za pomoć može da nam se obrati bilo ko ““ kaže Zlatarićeva.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa