23. septembar 2010.23. sep 2010.
GOSPOJINA NA MIHAJLOVCU

BAŠ KAO NA VAŠARU...

Prošlu sedmicu u Šapcu obeležio tradicionalni Gospojinski vašar. Atmosfera: šarenolika, prava vašarska. Na tezgama „svega“: od pečenja do alternativne medicine. Prodavci popustljivi po pitanju cena, ali nezadovoljni brojem kupaca. Posetioci: od koje kuda, svih veličina, boja i dezena
Gužva na ulazu na Mihajlovac. Kažu, manja nego ranijih godina, valjda se ova „opšta kriza“ odrazila i na posetu vašarištu. Za razliku od posete, raznovrsnost izložene robe već na samom početku obećava. Među prvim tezgama možete da nabavite moćni „eliksir“ koji leči sve: od „onog najgoreg“ do uraslog nokta. Ne leči izgleda samo dušu jer se za nju na vašaru, tradicionalno leka traži pod „šatrama“. Međutim, dok ne dođemo do ovogodišnjih, mihajlovačkih, ugostiteljskih atrakcija izvršićemo malo detaljniji uvid u vašarski robni asortiman.
Nakon alternativne medicine, nižu se tezge sa uobičajenom ponudom. Ima tu svega. Od igle do lokomotive što bi rekli, ili od savremene tehničke opreme do drvenih varjača i liciderskih srca.
Prodavci i nisu raspoloženi za razgovor. Od malo ljubaznijih trgovaca drvenim pokućstvom iz Kruševca saznajemo da su po metru, za tezgu morali da izdvoje 6.700 dinara. A da li će da im se isplati, to će tek da vide, kažu.
Na Šabački vašar dolazimo već sedamnaest godina. Nikada se ne zna kako ćemo da prođemo. Zarada je nekada manja nekada veća. Za ovo mesto smo dali 42.000 dinara, dakle 6.700 po metru, a da li će nam se isplati, će vidimo. Za sada ne ide baš najbolje. Lošije je nego prethodne godine, ali rizik stvara kapital ““ tvrdi šefica prodaje drvenog pokućstva iz Kruševca.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa