12. maj 2016.12. maj 2016.
NASTAVLjA SE UREĐENjE VELIKOG PARKA

PROSTOR ZA SVE GENERACIJE

Rekonstrukcija starog dela Velikog parka ulazi u završnu fazu. Trenutno su aktuelni radovi na prilazu iz ulice Kralja Milana i transformaciji starog bunkera u dečje igralište
Za nekoliko meseci stari deo Velikog parka dobiće potpuno novi igled. Rekonstrukcija ovog prostora podrazumeva i uređenja prilaza parku iz ulice Kralja Milana, na čemu se trenutno radi.
- Trenutno završavamo celinu uz ulicu Kralja Milana, odnosno nekadašnju Partizansku ulicu. Izgrađen je kaskadni ulazak u par duž čitavog poteza, sa stepenicama koje služe za ulazak u Veliki park, ali i kao klupe. Ostalo je da se postave zaštitne ograde na delovima gde je zelenilo. Uskoro će biti gotov i ulazak u par na uglu ulica Kralja Milana i Knez Ive od Semberije. Sa stepeništem i rampom savladaćemo denivelaciju između kote trotoara i staza u parku, kaže Milena Zindović, direktorka JUP „Plan“
Rekonstruiše se i bunker, koji će postati dečje igralište.
- Ovi radovi su pri kraju. Želimo da adaptacijom neiskorišćenog prostora stvorimo poligon dečje igre, dodaje naša sagovornica.
U starom, ali i u novom delu parka biće još dosta radova tokom narednih meseci.
- Sledeći korak u rekonstrukciji Velikog parka je izgradnja Muzičkog paviljona, koji će se nalaziti uz fontanu u centru parka. Rekonstruisaće se i fontana, a biće uređen i prilaz starom delu parka iz pravca Trga đačkog bataljona. Sve spomenike ćemo postaviti u jednoj aleji, a uradićemo i javnu česmu. Plan nam je i da rekonstruišemo objekat Planinarskog doma u središtu parka kao i da napravimo još jedno igralište za decu u novom delu Velikog parka. Takođe, urediće se i prostor za vlasnike kućnih ljubimaca, kaže Katarina Dubljanin, gradski urbanista.
Rekonstrukciju Velikog parka karakteriše primena novih rešenja i materijala.
- Postavljaju se staze od rizle, kao što je ona u blizini ulice Kralja Milana, a bunker će biti obložen tartanom. U Velikm parku imaćemo i drvenu stazu, kao i druge staze obložene mekim materijalima. Veliki park će biti savremen, sa raznovrsnim sadržajima, kaže Milena Zindović.
Nadležni apeluju na sve da čuvaju park, kako se ne bi ponovio incident poput onog kada je tartan staza na bunkeru zapaljena nekoliko dana nakon postavljanja. Park treba da služi Šapčanima svih generacija, a kako bi se dodatno osigurao prostor i njegovi posetioci, kao moguće rešenje spominje se i dodatno postavljanje video nadzora.
M.Maksimović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa