12. maj 2016.12. maj 2016.
OLUJNO NEVREME NAD ŠAPCEM

VETAR ODNEO KROV POLjOPRIVREDNE ŠKOLE

Jako olujno nevreme pogodilo je Šabac i okolinu u četvrtak popodne. Zbog velike količine kiše koja je pala u kratkom vremenskom roku voda je plivala mnogim ulicama.
Vatrogasno spasilačka jedinica primila je veliki broj poziva od građana kojima je voda ulazila u dvorišta ili podrume stambenih zgrada. Prema rečima Gorana Stefanovića, komandanta Vatrogasno spasilačke jedinice, prioritet imaju građani kojima je voda ušla u stambeni prostor. Pored ispumpavanja vode na jednoj lokaciji u ulici Vojvode Mišića, intervenisali su i u Srednjoj poljoprivrednoj školi, gde je situacija bila najdramatičnija. Vetar je odneo veći deo krova sa nove zgrade škole, a sreća u nesreći je da niko nije povređen, jer je u to vreme trajala nastava. Stefanović navodi da je ovo treći krov takvog tipa u gradu koji je u poslednjih pet godina odneo vetar.
Prema rečima direktora Srednje poljoprivredne škole, Predraga Savića, još se radi procena štete na objektu. Zbog prokišnjavanja su stradali kabineti za informatiku sa kompjuterima, kabinet građanskog, razglas, sve što se nalazilo u potkrovlju koje je renovirano pre dve godine.
-Kompletna krovna konstrukcija sa krovnim pokrivačem je skinuta. Srećom, niko od dece nije povređen. Deca su bila na časovima i na večeri u restoranu ispred kog je pao limeni krov. Svi su u tom trenutku bili unutra. Osigurani smo, a nadamo se da će nam i grad izaći u susret i pomoći da se ovo reši. Možda će pomoći i Ministarstvo prosvete, a videćemo nešto i od sopstvenih sredstava, kaže Savić i dodaje da je ova škola donekle i navikla da se bori sa nepredviđenim i vanrednim situacijama, jer ih je pre tri godine pogodila suša, a naredne godine poplava.
Predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić je dan posle nevremena obišao Srednju poljoprivrednu školu i istakao da je dobro što su štete samo materijalne, jer one mogu biti nadoknađene.
-Gradu Šapcu je na prvom mestu bezbednost dece, a onda uslovi u kojima rade. Rukovodstvo koje vodi ovu školu je odgovorno i mi ćemo naći način da brzo saniramo posledice ovog nevremena. Naravno da će i grad pomoći, rekao je Nemanja Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa