19. maj 2016.19. maj 2016.
EVROPSKO TEKVONDO PRVENSTVO

Kobno drugo kolo

Švajcarski Montero ugostio je od 19. do 22. maja najbolje evropske tekvondistkinje i tekvondiste, a kao što ste čitali u prošlom broju, među reprezentativcima Srbije bilo je i četvoro boraca iz našeg grada. Svima je kraj bio u drugoj rundi, a rivali koji bi ih eliminsali, stizali bi do samog kraja.
Prvi je na tatami izašao Miloš Gladović u kategoriji do 58 kg. U prvoj rundi je bio slobodan, da bi u drugom kolu odmerio snage sa Izraelcem, Ron Atiasom, ispostaviće se, jednim od najprijatnijih iznenađenja šampionata. U izjednačenoj i tvrdoj borbi, Atias je slavio jednim poenom razlike. Iako je smatran iznenađenjem, Atias je savladao još dva rivala, plasirao se u finale gde je, tek zlatnim bodom, poražen od najboljeg tekvondiste Evrope u ovoj kategoriji, Rui Braganke (Portugal).
Drugo kolo bilo je poslednje i za Draganu Gladović. Šapčanku je, u konkurenciji dama do 53 kg, eliminisala Azerbejdžanka, Patimat Abakarova, poenima 6:2. Tekvondistkinja iz bivše sovjetske republike, na kraju je osvojila srebro.
Prvu pobedu za šabački tekvondo u Švajcarskoj zabeležio je Ivan Purešević, u kategoriji do 68 kg. U prvom kolu ubedljivo je pobedio Viorela iz Rumunije, 10:1, ali je poražen u drugom kolu od Nemca Karima, 1:0. To je bio kraj za reprezentativca iz redova Letnjikovca, dok je Nemac stigao do finala gde je poražen od Turčina, Tazegula 6:5.
Kao i njegove kolege koje su nastupale prethodna dva dana, u drugom kolu je takmičenje završio i Ivan Karajlović, u kategoriji do 80 kg. Na startu je odličnim nastupom eliminisao Oleksandra Filipova (Izrael) 5:1, da bi ga, potom, ubedljivo savladao Azerbejdžanac, Harčegani Beigi. Azer je do kraja bio ubedljiv i osvojio zlato ubeljivije od bilo kog drugog šampiona. U finalu je savladao Sarija (Turska) 5:0, što je njegov najmanje ubedljiv trijumf na putu ka zlatu.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa