19. maj 2016.19. maj 2016.
PLEJ AUT ZA RUKOMETAŠICE ““ 10. KOLO

SEKUNDE ODNELE BODOVE

ŽRK “Medicinar“ - ŽRK “Kikinda“ 29:30 (14:14)
Sala Gimnazije. Gledalaca 200. Sudije: Pešić (Crvenka) i Knežević (Vrbas). Delegat: Kosanović (Sombor). Sedmerci: Medicinar 5 (5); Kikinda 9 (5). Isključenja: Medicinar 4, Kikinda 8 minuta.
ŽRK MEDICINAR: Milošević, Čvorić, Mandić, Matić, Radović (kap) 14, Ručnov 6, Karić, Šimšić, Đurković 4, Stanković, Aćimović, Kukić, Bojanić 2, Ninković 2, Andrić 1.
ŽRK KIKINDA: Stepanović (kap.), Bajkin, Živkov 2, Mitrović 13, Ardala 3, Agbaba M. 7, Kovačić, Agbaba J. 4, Kresoja, Đurašinović, Šicar, Sivčev, Lazić, Kekez,
Kada je, iz ne baš lake pozicije, igrač utakmice, Mitrović, deset sekudni pre kraja, pogodila mrežu Bojane Šimšić, nije bilo lako navijačima Medicinara, ali je srce bilo slomljeno ekipi iz Kučeva. Ispostavilo se, Kikindu bi poraz ili remi vodili u niži rang.
Ruku na srce, pobeda Vojvođanki potpuno je zaslužena. Vodili su gotovo čitav meč, imale i plus tri, ali kada je šabački tim počeo da sustiže prednost, delovalo je da će se u Kikindu „praznih šaka“. Ipak, uvek su gošće nalazile način da se vrate. Nije to bila lepa utakmica. Mnogo prekida, mnogo sedmeraca, sudije koje nisu dorasle zadatku, unele su veliku nervozu među rukometašice. Radović je bila standardno dobra, a raspoložene su bile su i Đurašković, odnosno Ručnov. Međutim, nije to bilo dovoljno protiv Sjane Mitrović, kao i sestara Agbaba. Imao je domaći tim napad za pobedu, ali je faul nad Anom Radović, arbitrar video kao probijanje, a potom je Mitrović sa 8 metara donela veliko slavlje gostujućem timu.
„Medicinar“ sezonu završava na 6. mestu. Ovde nije kraj obavezama, s“™ obzirom da Šapčanke čeka još F4 Kupa Srbije i meč sa Radničkim iz Kragujevca.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa