19. maj 2016.19. maj 2016.

ČIVIJAŠKI HOROSKOP

Blizanac
Od borbenog radikala, kome su glavu polupali na demonstracijama protiv hapšenja i izručenja Haškom tribunalu Radovana Karadžića, do ustoličenja u prvog čoveka srpskog fudbala, brz je put. Vi ste samo jedan u nizu kadrova koji potvrđuje to pravilo. Svega nekoliko godina. Neko bi rekao, kakav fudbal, takav i predsednik FSS. Tole je godinama tražio naslednika i prošao baš istog onog čoveka za kojeg je svojevremeno napisao da je diler i svodnik (saopštenje FSS avgust 2013). U Srbiji je nepisano pravilo da kada pomislite da ne može biti gori, on se nekako ipak pojavi.
Rak
Dani koji su pred vama više nisu ispunjeni neizvesnošću. Imate tu vrstu komoditeta da sada možete da vodite politiku, ono vašu, izvornu. Za razliku od mnogih, vi nećete ići na konsultacije kod budućeg premijera borbene vlade. Koalicioni partner neka ide, i nećete da mu zamerite, jer se ipak radi o dve partije. Važno je pokazati karakter.
Lav
Sa vama nema šale, to je najbolje znao pokojni Tijanić. Ako ste sa njim izašli na kraj, ti predsednički izbori neće biti mnogo teška borba za vas. Ne nadajte se podršci Zorane Mihajlović, jer vas ona ne može podržati i to samo zbog partijske discipline. Neće vam ni Marijina Molitva pomoći. Ako se kojim slučajem ona, ministarka, bude kandidovala, vi ćete je, međutim, podržati, u to smo sigurni.
Devica
Svakim danom ste sve manje devica. Eto, skočili ste i padobranom, ali verujemo da vam je lakše bilo da se bacite iz aviona nego da stoički podnesete vladičinu nogu desnicu, odnosno šut u trticu. Možda je, ipak, trenutak da se okrenete svom poslu i da malo povedete više računa o socijali i radnicima.
Vaga
Nešto vam je otupela oštrica. Nismo navikli na to. Nadamo se da je to samo trenutak slabosti, jer stvarno ne priliči da se vi plašite svog kuma, pa makar on bio predsednik Srbije. Nije trebalo da pošaljete nejakog Nemanju. Pretili ste baš pošteno, i onda mućak. Sakrili ste se iza odluke Centralne otadžbinske uprave, ili čega već, i ništa. Mogli ste da uzdržite tih 30 sekundi.
Škorpija
Vi ste apsolutno iznenađenje, zakucali ste. Sva ona paljenja zastava NATO, Hrvatske i sve one radikalske vratolomije, ništa su naspram vašeg obraćanja predsedniku. Sa toliko autoriteta ste se obratili dotičnom sa „TI“, da je on jadan od muke posle 30 sekundi otišao bez reči pozdrava. Vaš lider je konačno dobio dostojanstvenog naslednika.
Strelac
Svašta nešto se vama dešava u životu. Iako bi svako pomislio da ste u dobroj fazi, pregrmeli još četiri godine, čovek ste od poverenja, nešto ipak sreću kvari. A, to je mogućnost da i Moamer uđe u Vladu. Kako ćete sa time da se izborite, neka vam je Alah u pomoći. Ali, vi ste čovek sa više talenata, i spremni na sve. Poezija vam ide od ruke, a to ste pokazali time što ste jednog Halida divnom pesmom: „Dunjo moja“.
Jarac
Taj dugo očekivan poziv konačno uslediće od nedelje. Za svaki slučaj, ne nadajte se mnogo. Umereno i dostojanstveno. Od završetka izbora ministarska fotelja nije bila bliža. Pošaljite ekipu na neki kolektivni odmor, čisto da ne zakuvaju koalicionu čorbu. Bili bi vam od velike pomoći ako budu otputovali na par dana daleko od vas. Izvinite se kolegenici, vi znate zašto.
Vodolija
Konačno ste pokazali da ste s pravom pravi i dostojanstveni predsednik Srbije. Način na koji ste se hrabro i dostojanstveno izborili sa muvom u Alžiru, ostaće zlatnim slovima ispisan u našoj novijoj istoriji. Hrabro i dostojanstveno ste izdržali i konsultacije sa radikalima, iako su trajale kraće od vaših studija. Ono, jeste da muva nije slon i da su radikali bili bez kuma, ali hrabrost je hrabrost. Dragica može da bude ponosna.
Riba
Tito je voleo mlince, a vi puding od vanile. Tito je voleo vojsku, a vi ćete u kasarnama da spavate. Tito je gradio puteve, i vi ste u tom poslu skoro svakodnevno. Pred vama su još mnogi Titovi izazovi, stranačka Skupština, pa onda ona velika Skupština, pa izbor Vlade. Predahnite malo, da ne budete umorni već u 13,45. Samo dosledno nastavite svoj put i završite taj program Vlade. Ako zagusti, tu je puding, ništa nemojte da brinete.
Ovan
Od 2003. godine nikada niste bili bliže Vladi. Nešto će da bude ponuđeno, ne mnogo, ali biće. Vi ste svoje spremili za to. Vi ste dostojni pratilac Kubertenove misli: „Važno je učestvovati“. Dodali bi i ““ preživeti u simboličnom smislu, naredne četiri godine. A, partneri „B“ i „Č“? Neka se ljute. Oni kada su bili u vlasti, niko vas nije pitao za mišljenje.
Bik
Pred vama je više nego uspešan period. Nemate razloga za brigu. Ostaćete ministar, tako da je oblak neizvesnosti nad vašom sudbinom otišao kod nekog drugog. Ne možemo da potvrdimo da ćete postati PePeVe, ali za sada je dosta i ovoliku. A, uz ministarsku funkciju ide i ljubav, tako da samo nabacite osmeh na lice i u nove radne pobede.

PS. U ovom Oroskopu nismo spominjali Slavišu Kokezu, Sandu Rašković Ivić, Sašu Mirkovića, Aleksandra Vulina, Vojislava Šešelja, Nemanju Šarović, Rasima Ljajića, Ivicu Dačića i moju malenkost, Tomislava Nikolića, Aleksandra Vučića, Čedomira Jovanovića i Zoranu Mihajlović.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa