19. maj 2016.19. maj 2016.

Život je Škola, Škola je Život

U školi se uči samo gomila dosadnih i beskorisnih činjenica.
Ko je rekao da se u životu dešavaju samo korisne i zanimljive stvari? Što pre ukapiraš da sve zanimljivo i korisno što bi radio u životu podrazumeva i gomilu dosadnih, ali neophodnih detalja, to bolje za tebe. Ako nećeš da ti sutra bude gazda baš onaj ko je strpljivo učio (i ko se tako učio strpljenju), zagrej stolicu. Radimo ono što ne volimo kako bismo sebi obezbedili da sutra možemo da radimo isključivo ono što volimo.
Pravila u školi su bez veze i sputavaju me da izrazim svoju ličnost.
Stvarno? Izvini, u stvarnom svetu se ne pitaju mnogo za tvoju ličnost. Uglavnom je važno koliko si u stanju da komuniciraš sa drugima, da razumeš sebe i druge i ““ gle čuda ““ da se prilagodiš pravilima! Ni jedan životni kontekst neće funkcionisati bez pravila. Zamisli kako bi izgledao saobraćaj, kada bi svaki vozač hteo da izrazi svoju ličnost. Baš bih volela da te vidim i u školi u kojoj svaki nastavnik ne radi ništa drugo nego izražava svoju ličnost!
Od škole nemam vremena ni za šta drugo.
Ako očekuješ da ćeš u životu stvari raditi samo po sopstvenom rasporedu, grdno se varaš. Misliš li da će ti svaki vikend i svako leto u životu biti rezervisani za blejanje? Zamisli, zemaljska kugla se okreće i dok ti spavaš!
Imaš vremena, samo je pogrešno raspoređeno.
Škola nije fer.
Zbog ocena? Zbog poltrona? Zbog nasilnika? Zbog popularnih?
Što bolje naučiš da izlaziš na kraj sa tim, bolje ćeš se suočiti sa činjenicom da život nije fer-plej. Dobri ponekad gube, loši ponekad dobijaju. Na kraju balade, ipak, pobeđuju oni koji ne odustaju.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa