19. maj 2016.19. maj 2016.
ŠKOLSKI OLIMPIJCI U GRADSKOJ KUĆI

POBEDNICI SVI KOJI IZABERU SPORT

Školske olimpijske igre održane su u Vranju održale su se od 9. do 15. maja. Jubilarne, 10. igre okupile su oko 7.000 učenika. Šapčani su osvojili više od 70 medalja. Povodom tog uspeha predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić u petak je organizovao prijem za osvajače medalja u Dunjića kući.
Učesnici su zadovoljni uspehom u Vranju, ali su kritike upućene na račun organizatora. Medalje su osvojili učenici OŠ “Nikolaj Velimirović“, atletičari Medicinske škole “Dr Andra Jovanović“ i rukometaši “Ekonomsko ““ trgovinske škole“, kao i pojedinci.
Rukometaši do poslednjeg trenutka nisu znali da li će ići u Vranje.
-Nije se znalo da li ćemo ići mi ili Sportska gimnazija, koju smo mi ovde u Šapcu deklasirali. Saznali smo pet sati pre polaska da smo ipak mi učesnici Olimpijade. Tamo smo igrali protiv Novog Sada i Bačke Palanke, koji su važili za glavne favorite. Mi smo ih izbacili i na kraju smo osvojili 3. mesto. Konkurencija je bila jaka. Dali smo sve od sebe i smatramo ovo uspehom, naveo je Filip Aćimović.
Medicinska škola “Dr Andra Jovanović“ osvojila je 2. mesto u ukupnoj konkurenciji, a Katarina Gačević je bila 3. u bacanju kugle.
-Uslovi nisu bili najbolji, kao ni organizacija, ali ostvarili smo dobar uspeh. Prvo mesto osvojila je škola iz Novog Sada, čije su skoro sve učesnice reprezentativke. Konkurencija je bila izuzetno jaka i ja sam zadovoljna svojim rezultatom, s obzirom na uslove, rekla je Gačevićeva.
Sofija Nenadović iz OŠ “Jevrem Obrenović“ osvojila je zlatnu medalju u trci na 100 metara. Ističe da se nije nadala takvom uspehu jer je u konkurenciji bila državna prvakinja i rekorderka.
-Organizacija je bila jako loša. Tamo smo stigli svega par sati pre takmičenja. Nismo imali ni odgovarajuću stazu, jer je bilo klizavo kada je padala kiša. Ipak, trudom je ostvaren odličan rezultat, kaže Nenadovićeva.
Najmlađi učenici OŠ “Nikolaj Velimirović“ osvojili su četiri medalje na poligonu spretnosti, dve zlatne i dve srebrne.
-Bilo je puno teško. Najteže je bilo kada su devojčice prestupile kod gađanja. Mnogo smo se radovali kada smo osvojili medalju, kaže Iva Pajić, učenica 1. razreda.
Nataša Vujević, iako je sa svojim razredom osvojila zlato, takođe ističe gađanje kao najteži stepenik do medalje.
-Mislila sam da ćemo osvojiti drugo mesto i ponovo izgubiti od Pirota, rekla je Nataša.
Predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić zadovoljan je što su posle matematičara i fizičara medalje za grad osvojili i sportisti. Posebno je ponosan na program “Rastimo zdravo“ koji donosi rezultate.
-Iz razgovora sa ovom decom čuo sam da su drugi kada su im videli natpis “Šabac“ na leđima komentarisali kako su to oni koji su jako dobri. To govori da je Šabac zaista sportski grad i da će ova deca nastaviti tu tradiciju. Verujem da su svi koji su izabrali sport pobednici. Nadam se da će Šabac u budućnosti dočekati nekoga od njih kao pobednika nekog velikog takmičenja, možda i Olimpijade, istakao je Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa