19. maj 2016.19. maj 2016.
SAVETI ZA VEŽBANjE

LEĐA

Y podizanje
Legnite na pod s rukama potpuno ispruženima iznad glave, udaljenima pod uglom od 30 stupnjeva, tako da vam telo izgleda kao slovo Y. Dlanovi su okrenuti jedan prema drugom, tako da su palčevi okrenuti uvis. Dignite ruke koliko god možete, a da vam je ugodno.
T podizanje
U istom ste položaju kao i pre samo su vam sada ruke pod pravim uglom u odnosu na telo, odnosno izgledate kao slovo T. Palčevi su ponovo okrenuti prema gore, a vi pokušajte ruke dići koliko najviše možete.
I podizanje
Ovog puta ruke su ispružene ispred glave, tako da telo čini ravnu liniju od stopala do dlanova. Dlanovi su okrenuti jedan prema drugom, a palčevi uvis. Dignite ruke koliko god možete, a da vam je ugodno.
Ekstenzija
Ovo je najefikasnija vežba za zatezanje donjih mišića leđa. Vežbu možete raditi na podu ili pilates lopti.
Legnite stomakom na pod i stavite dlanove pod bradu ili iza na potiljak (naprednije). Stegnite trbušne mišiće i držite ih napetima tokom vežbe. Zategnite leđne mišiće kako biste digli prsni koš nekoliko centimetara od poda (koliko ide). Zamislite da izdužujete torzo dok dižete prsa. Zadržite nekoliko sekundi i vratite se u početni položaj. Napravite 1 do 3 seta po 10 do 16 ponavljanja. Kako biste dodali intenzitet, istovremeno dok dižete prsa, dižite i stopala s poda.
Trening centar H2O

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa