19. maj 2016.19. maj 2016.
PRIJEM ZA NAGRAĐENE FIZIČARE

TRUD SE ISPLATIO

Na nedavno održanom republičkom takmičenju iz fizike, 22 šabačkih osnovoškolaca osvojilo je nagrade, a neki od njih su se plasirali i na Srpsku fizičku olimpijadu. Prijem za sve njih i njihove nastavnike u petak je u Dunjića kući upriličio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
Nagrađeni učenici složni su oko toga da su mnogo truda uložili u svoje uspehe. Pored nastave u školi vredno su radili i u vreme predviđeno za odmor od nastave.
Maša Đurić učenica 7. razreda OŠ “Nikolaj Velimirović“, koja je osvojila prvu nagradu istakla je da joj prirodne nauke idu od ruke, jer je za njih potrebno dosta razmišljanja i ne uče se napamet. Fizika joj se posebno sviđa zato što objašnjava dešavanja u prirodi.
Stefan Bukorović, učenik 8. razreda, osvojio je drugo mesto, kao i pre dve godine, dok je prošle godine bio prvi.
-Zadovoljan sam, ali moglo je i bolje. Drago mi je što u Šapcu ima ovoliko uspešne dece. Svi radimo dosta i ponosan sam kada ostvarimo ovakav uspeh, naveo je Stefan, takođe učenik OŠ “Nikolaj Velimirović“.
-Mnogo smo se trudili. Imali smo teške pripreme. Vežbali smo i kod kuće. Na takmičenju je bilo lepo. Ne bih uspeo da nije bilo nastavnika Gorana Stanojevića. Zazdovoljan sam što je ovde ovako veliki broj mojih drugova. Pored toga što zajedno radimo fiziku mi se družimo i u slobodno vreme, rekao je učenik 7. razreda OŠ “Nikolaj Velimirović“ Joakim Radojević, koji je osvojio treće mesto.
Učenici OŠ “Nikolaj Velimirović“ osvojili su ukupno 15 nagrada. Nastavnica fizike Vesna Ribić ističe da je presrećna i prezadovoljna decom koja su osvojila nagrade.
-Učenici su vredno radili, kako sa nama u školi, ali i kod kuće. Mnogo truda je uloženo da bi se postigao ovoliki uspeh, istakla je Vesna Ribić.
Gradonačelnik Zelenović je čestitao svima koji su nagrade doneli u Šabac. Smatra da nije slučajno što Šapčani poslednjih godina osvajaju tolike nagrade na različitim takmičenjima.
-Iza ovih uspeha stoji ozbiljan rad, prvenstveno njih samih, ali i njihovih nastavnika, a imali su podršku roditelja, škole i grada. Kao gradonačelnik mogu samo da budem ponosan na sve njih. Dužni smo kao grad da im obezbedimo još bolje uslove za rad. Naučni klub će biti osnovan 21. juna. Centar za nauku će biti smešten na Letnjikovcu. Sve to će omogućiti da deca iz čitavog regiona dolaze u Šabac po znanje, rekao je Zelenović.
Direktor Centra za stručno usavršavanje Goran Stojićević najavio je ovom prilikom otvaranje Naučnog centra, koji će pomoći Centar za naučno istraživanje. Stojićević je nagrađenu decu pozvao da prisustvuju otvaranju, ali i da postanu članovi Naučnog kluba.
SPISAK NAGRAĐENIH UČENIKA
Šesti razred:
- Dušan Beguš (Nikolaj Velimirović)
- Marija Savić (Nikolaj Velimirović)
- Marija Novaković-pohvala (Nikolaj Velimirović)

Sedmi razred:
- Maša Đurić (Nikolaj Velimirović)
- Luka Popović (Nikolaj Velimirović)
- Uroš Pantelić (Nikolaj Velimirović)
- Anja Petrović (Nikolaj Velimirović)
- Milica Mirković (Nikolaj Velimirović)
- Dušan Obradović (Nikolaj Velimirović)
- Noelle Garjetović (Janko Veselinović)
- Stefan Jokić (Janko Veselinović)
- Luka Kandić (Jevrem Obrenović)
- Matija Popović (Nikolaj Velimirović)
- Matija Novaković (Nikolaj Velimirović)
- Joakim Radojević (Nikolaj Velimirović)
- Vuk Gligorić (Laza K. Lazarević)

Osmi razred:
- Dušan Mišković (Nikolaj Velimirović)
- Milica Damjanović (Nikolaj Velimirović)
- Milica Đorđević (Laza K. Lazarević)
- Nikola Savić (Nikolaj Velimirović)
- Stefan Bukorović (Nata Jeličić)
- Miloš Milinković (Janko Veselinović)
- Boris Marinković (Nikolaj Velimirović)
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa