19. maj 2016.19. maj 2016.
ŠABAČKI MATURANTI DEO EVROPE

NAJLEPŠE LICE GRADA

Šabački maturanti u petak su bili deo najvećeg omladinskog projekta u Evropi u kojem svake godine učestvuje na desetine hiljada mladih. Ove godine igralo se u 17 evropskih gradova.
Na trgu pretvorenom u plesni podijum, kadril je igralo 484 maturanata šabačkih škola.
Zamenik gradonačelnika Šapca, Dušan Kostadinović, pozdravio je učenike koji su učestvovali u manifestaciji „Ples sa Evropom“ i čestitao im završetak značajnog dela školovanja, kao i to što su danas bili deo velike evropske zajednice. Osnovna ideja manifestacije je da se mladi povežu plesom i muzikom, kako bi kroz šest minuta sinhronizovanog plesa svi bili kao jedan, bez granica, bez razlika, bez nasilja, promovišući mir i zajedništvo kao zajedničku želju čovečanstva.
-U ime grada Šapca čestitam maturantima završetak važnog dela školovanja i to što su danas deo velike evropske zajednice. Onima koji nastavljaju školovanje i odlaze u druge gradove želim uspeh i da se vrate u svoj grad, a oni koji ostaju da što pre nađu zaposlenje i ostvare svoje životne planove. Šabac je danas pokazao svoje najlepše lice, lice mladosti i budućnosti, okrenuto ka Evropi, kazao je Kostadinović.
Pokrovitelj Maturskog plesa u Šapcu je Grad Šabac.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa