19. maj 2016.19. maj 2016.
DVADESET GODINA SA NAMA

ROĐENDAN LM BIOSKOPA

U okviru privrednog društva Intermototrans doo, 26. maja 1996. godine, počeo je sa radom prvi privatni bioskop u Srbiji. Na osnovu ugovora o zakupu sa šabačkim Savezom sindikata, LM bioskop je prikazao prvi u nizu filmova ““ “Mostovi okruga Medison“, u dvorani Doma sindikata.
U proteklih 20 godina prikazano je hiljade filmova, održano desetine hiljada projekcija za publiku svih uzrasta, brojne premijere, školske predstave, revije filmova sa FEST-a, revije filmova nacionalnih kinematografija, filmski program za seniore, filmske radionice.
- Delatnost prikazivanja filmova u ovom prostoru obavljali smo do urušavanja krovne konstrukcije Doma sindikata u avgustu 2003. godine, zbog čega je dvorana postala neupotrebljiva. Rešenje smo našli u kupovini dela prostora u okviru ove zgrade, koji smo adaptirali za bioskopsku delatnost, opremili enterijer novim sedištima, prilagodili prostor, nabavili opremu za prikazivanje filmova. U novoj sali smo počeli sa radom 24. januara 2005. godine, projekcijom domaćeg filma “Sivi kamion crvene boje“, kaže Marica Lazić organizator programa.
Kao nezavisna institucija kulture u gradu, jedini šabački bioskop se oslanja na sopstvene mogućnosti i entuzijazam koji ne jenjava već dve decenije.
- U lepo uređenom i prijatnom prostoru u centru grada, svi ljubitelji i poštovaoci filmske umetnosti su dobrodošli. Osnovni cilj našeg postojanja je održavanje kontinuiteta u kinematografiji u gradu Šapcu. Verujemo da će film kao kulturno dobro opstati i nadamo se da ćemo biti deo budućnosti stvarajući nove generacije filmske publike, dodaje Lazićeva.
M.F.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa