23. septembar 2010.23. sep 2010.
DVE DECENIJE ŠABAČKOG “PROMEKSA“

RASLI PREMA GUBERU

Put od pržionice kafe do ozbiljnog preduzeća koje ima nameru da uskoro osvoji beogradsko i vojvođansko tržište, šabačko privatno preduzeće “Promeks“ je prešlo polako bazirajući razvoj na realnim mogućnostima. Proizvodnja i promet, kao i investicije mahom su finansirani sopstvenim novcem
Sredinom ove godine, tačnije 14. juna, šabačko privatno preduzeće “Promeks“ proslavilo je 20. rođendan, bez pompe i euforije, onako kako rade već dve decenije. Za radnike je organizovan skroman prijem, na kome su podeljene novčane nagrade onima koji više godina rade u firmi, da se ne zaboravi njihov doprinos razvoju preduzeća.
Šapčani su poklonili poverenje “Promeksu“, snabdevajući se u njegovim objektima kafom, semenkama, šlagom, ali i mnogom drugom robom. Pomenuli smo samo tri proizvoda, po kojima je ova firma prepoznatljiva. Recimo, šabačko tržište ne zna za nestašicu kafe od 1990. godine, kako je “Promeks“ otvorio pržionicu, a i danas se uspešno bori sa mnogo jačim konkurentima.
A, od pržionice kafe sve je počelo. Braniselav Stanković, Zoran Gluščević i Zoran Milošević uložili su 10 hiljada maraka i smelo zakoračili u privatni biznis u vreme Ante Markovića, kada je ipak domaća valuta bila stabilna. Na ruku im je svakako išlo i to što su veliki trgovinski sistemi počeli da propadaju. Trojica Šapčana našla su se u pravo vreme na pravom mestu i na najbolji mogući način to iskoristili. I danas, posle 20 godina, su zajedno i ravnopravni su partneri u firmi, što je svojevrsni kuriozitet za srpske prilike.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa