19. maj 2016.19. maj 2016.
U PREDVORICU DOPREMLjENE PROTIVGRADNE RAKETE

DA SE POLjOPRIVREDNICI OSEĆAJU BEZBEDNO

Grad Šabac je ove godine, posredstvom Direkcije za poljoprivredu, kupio 83 protivgradne rakete dometa osam kilometara, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno tri miliona dinara. Protivgradnu stanicu u Predvorici, u koju su prošlog utorka dopremljene četiri nove rakete, posetili su gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i Vladimir Špegar, direktor Direkcije za poljoprivredu.
Gradonačelnik Zelenović ističe da je jedan od zadataka Grada da se poljoprivrednici osećaju bezbedno. Nabavka protivgradnih raketa nije obaveza ni nadležnost lokalne samouprave ali Gradska uprava podseća na neophodnost prevazilaženja problema čija je posledica velika materijalna šteta na usevima i objektima.
- Grad Šabac je obezbedio novac za kupovinu dodatnih protivgradnih raketa, kako bi zaštitili naše poljoprivrednike i njihove useve. Nažalost, živimo u vremenu kada niko ne brine o poljoprivrednicima, naročito o onima koji su izloženi vremenskim nepogodama. Nije dovoljno samo potapšati po ramenu naše poljoprivednike kada im ide dobro, nego im treba biti podrška i kada im je potrebna pomoć. Grad Šabac to i radi, bilo da je u pitanju pročišćavanje kanala, kopanje dubinskih bunara ili u ovom slučaju nabavka protivgradnih raketa. Očekujem da ovaj kritičan period, sa nepogodnim vremenskim uslovima, prođe bez posledica po naše poljoprivrednike, kazao je Zelenović.
Direktor Direkcije za poljoprivredu Šabac podseća da Grad već tri godine nabavlja dodatne protivgradne rakete.
- Trenutno je aktivno 26 protivgradnih stanica, odnosno 52 protivgradna strelca. Gradonačelnik Zelenović je učinio pozitivan poduhvat, kako bi podstakao kvalitetniji rad protivgradnih strelaca i obećao im isplatu dodatne svote novca, pored novca koji dobijaju od države. Strelci mesečno od republike dobijaju nadoknadu od 4.000 dinara, a od Grada Šapca dodatnih 5.000 dinara, naveo je Špegar.
Bogoljub Simić, protivgradni strelac iz Predvorice, kaže da je prvi zadatak svih strelaca da odbrane useve.
- Lokalna samouprava nam pomaže kupovinom više od 80 dodatnih raketa. Od države dobijemo po dve ili tri rakete po stanici, što je malo. Problem sa gradom, kao nepogodom, nije samo problem za lokal već i za državu i van njenih granica. Svi strelci, bez obzira na uslove u kojima rade, trude se da što bolje dejstvuju, kako bi se zaštitila poljoprivredna proizvodnja, istakao je Simić.
U toku maja ispaljeno je 17 raketa na nekoliko protivgradnih stanica.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa