19. maj 2016.19. maj 2016.
ODRŽANA KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE KOCELjEVA

MATIĆ PREDSEDNIK PARLAMENTA, ILINČIĆ NA ČELU OPŠTINE

Na prvoj, konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Koceljeva, održanoj u utorak verifikovani su mandati odbornicima. Naprednjaci su osvojili 27 od ukupno 31 odborničkog mesta, odnosno 87 odsto mandata, dok će u sadašnjem skupštinskom sazivu lista koalicije okupljene oko socijalista imati četiri predstavnika.
Za predsednika skupštine ponovo je izabran Veroljub Matić iz Koceljeve, narodni poslanik SNS koji je dugi niz godina bio predsednik opštine. Kao i u prethodnom sazivu njegov zamenik biće Vladan Janković iz Brdarice, dok će funkciju sekretara nastaviti da obavlja Predrag Đaković.
Nakon što se zahvalio odbornicima na podršci, ali i onima koji ga nisu glasali, Matić je istakao da će biti predsednik svim odbornicima.
- S obzirom da imamo 87 odsto mandata u skupštini i da nas je podržalo 80 odsto glasača, i meni i vama je obaveza da rad skupštine bude na dobrobit prvenstveno svim našim građanima, privredi, vanprivredi i svima na ovoj teritoriji. Treba da radimo tako da ova opština nastavi da pravi ozbiljne iskorake u nastupajućim vremenima. Zato smo dobili mandat. Ja ću se sa svoje strane truditi da dam doprinos i sve ono što bude trebalo ja sam spreman da pomognem kao i do sada, a možda i više - poručio je predsednik koceljevačkog parlamenta.
Prva sednica završena je imenovanjem članova skupštinskih komisija, a nakon kraće pauze usledio je nastavak rada parlamenta i održavanje druge sednice na čijem dnevnom redu je bio izbor predsednika opštine, njegovog zamenika i članova opštinskog veća.
Ovu sednicu je, za razliku od prve, obeležila žustra polemika predsednika odborničke grupe Aleksandar Vučić- Srbija pobeđuje, Gorana Todorića i odbornika sa liste koalicije okupljene oko SPS Mioljuba Miloševića.
Naime, nakon što je saopšten predlog da se novi mandat predsednika opštine poveri dosadašnjem prvom čoveku ove lokalne samouprave Dušanu Ilinčiću, funkcija zamenika predsednika opštine Slavici Ranković, a da članovi opštinskog veća budu Pimić Radmila, Darko Ranković, Marko Ilić, Dimitrijević Jovan i Nikolić Radivoj, Mioljub Milošević je za skupštinskom govornicom izneo niz uvreda na račun pojedinih kandidata ali i vladajuće odborničke grupe u koceljevačkom parlamentu i najavio aktivno učešće u radu, iako, kako je rekao, “ne vidi svrhu jer vlada neviđeno jednoumlje“.
Reagujući na izrečene uvrede i insuinacije odbornik Goran Todorić je u ime odbornika naprednjaka rekao da oni nisu ni jadnici, niti su potrčci, niti kriminalci.
- Znalo se imenom i prezimenom ko je na listi, ko su kandidati za odbornike, ko je kandidat za predsednika, pa ako je narod na izborima poverenje dao toj listi, onda ko može to da ospori? Omalovažavanje, vređanje i narušavanje dostojanstva ove skupštine nećemo dozvoliti - poručio je Todorić.
Reagovao je i predsednik skupštine koji je istakao da se parlament neće zakačiti za zamku ovakvih priča, već će raditi svoj posao u interesu građana.
- Kada neko nema šta da kaže on onda ide na lično polje. A to ne bi trebalo jer smo mi svi tu, bili opozicija ili pozicija, da radimo u korist ove opštine. Opozicija treba da podrži ono što je dobro ili da iskritikuje ono što je loše ali i da da predlog a ne da vređa i iznosi neistine. U ovoj opštini nije bilo nikakvog lopovluka, nije bilo nikakve krađe, i nije bilo namere u tom smislu. Da li je neko napravio neku grešku? Sigurno. Ja prihvatam odgovornost - rekao je Matić.
Dušan Ilinčić istakao je da ne želi da ulazi u bilo kakve konflikte a da je pred odbornicima i opštinskim rukovodstvom samo rad, te da o dosadašnjem njihovom radu govore rezultati.
- Moramo raditi još brže, bolje, marljivije, odgovornije i pedantnije u svakom segmentu. Očekujem od vas bezrezervnu pomoć u daljem funkcionisanju. U Koceljevi je dosta urađeno i ovaj tempo moramo držati i dalje. Izborni rezultat je još veća odgovornost prema svim građanima naše opštine i nadam se da ću sa svima vama lepo sarađivati i da ćemo svi zajedno na najbolji mogući način predstavljati našu opštinu - izjavio je Ilinčić koji je na ukazanom poverenju zahvalio odbornicima u svoje lično ime , ali i u ime njegove zamenice kao i članova veća.
V. Bošković

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa