23. septembar 2010.23. sep 2010.
PREMIJER MIRKO CVETKOVIĆ U POSETI ŠAPCU IMPRESIONIRAN URAĐENIM

OD LOPATE PESKA DO NOVE CARINARNICE

Predsednik Vlade Republike Srbije Mirko Cvetković prošlog ponedeljka otvorio novi objekat Carinarnice u Šapcu. Nakon toga, premijer je posetio nekoliko uglednih preduzeća, kao i gradski investicioni potencijal Severozapadnu industrijsku zonu
Otvaranje ovog objekta shvatam veoma lično. Upravo sam ja postavljao kamen temeljac za njegovu izgradnju i sada sam impresioniran onim što je od jedne lopate peska nastalo. Nova Carinarnica treba da omogući privrednicima ovog kraja da se lakše povezuju sa svetom i budu konkurentniji i efikasniji u svom poslovanju. Treba očekivati da će ona predstavljati neku vrstu infrastrukture za privredu, a da će privreda koristeći tu državnu infrastrukturu podići konkurentnost u odnosu na privrede drugih zemalja. Vlada Republike Srbije je izuzetno posvećena i angažovana na obezbeđenju infrastrukture. To predstavlja jedan od njenih glavnih zadataka - rekao je prilikom otvaranja zgrade šabačke Carinarnice Mirko Cvetković.
Objekat u koji je iz republičkog budžeta uloženo 388 miliona dinara obuhvata površinu od oko 1.500 kvadratnih metara kancelarijskog prostora u kojem će posao obavljati oko 30 radnika. Magacinski prostor zahvata površinu od 2.000 kvadrata, dok cela Carinarnica, sa svojih devet ispostava (4 robne i 5 graničnih) ima ukupno 152 zaposlena lica.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa