26. maj 2016.26. maj 2016.
MEĐUNARODNO BALETSKO TAKMIČENjE U BEOGRADU

TARA JE ZLATNA

Talentovana šabačka balerina, dvanaestogodišnja Tara Cvetković, sa svog trećeg takmičenja donela je četvrtu medalju. Na međunarodnom takičenju „Belgrade dance open“, održanom u subotu u Domu sindikata osvojila je zlato. Promenu u koreografiji, za koju je saznala pred sam nastup, vežbala je u hodniku.
-Bilo je dosta odličnih numera u konkurenciji i mislila sam da će neka od njih osvojiti prvo mesto. Kada sam čula da sam ja osvojila zlatnu medalju, čini mi se da sam preskočila preko svih koji su već bili na bini. Sada posle nekoliko dana osećaj je još bolji, kaže Tara.
Nastupala je ispred Baletske škole „Arabeske“, ali joj je u spremanju pomogao nastavnik Ljubiša Nikolić iz pančevačke baletske škole „Dimitrije Parlić“ koja ima odeljenje u Šapcu. Koreografija „Beg“ na prethodna dva takmičenja donela joj je dve srebrne medalje, ovoga puta, uz izmene, zaslužila je zlato.
Veliku podršku Tara je dobila i od svoje osnovne škole „Nikolaj Velimirović“. Uz nju su najviše bili razredna Danica Isailović, direktorka Vesna Živanović i nastavnici fizičkog Velimir Jocić i Predrag Brajić, koji shvataju koliko je balet zahtevan. Tako je Tari omogućeno da u sali za fizičko može da vežba kada god želi. Nije izostala ni ona najbitnija, podrška drugara, pa je zlatnu balerinu u školi dočekao pano sa čestitkom.
Pred Tarom su sada ispiti u Baletskoj školi „Lujo Davičo“ koju pohađa vanredno. Pored odlaska na ipite, moraće petnaestak dana da putuje svakog dana na pripreme. Ipak, bar za prevoz neće morati da brine, jer joj je „Duga“ obezbedila besplatnu kartu za njihove autobuse. Tarinoj majci Biljani, kao samohranom roditelju ovu posebno znači.
Tara je dobila i poziv za takmičenje u Beloj Palanci, koje se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture. Prošle godine, prvi put je pred publikom nastupala baš na ovom takmičenju i odmah osvijila srebrnu medalju, koreografijom koju je uvežbala u svojoj sobi. Tako će ove godine nastup u Beloj Palanci za nju, pored takmičarskog, imati i poseban emotivni značaj.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa