26. maj 2016.26. maj 2016.
SEKETAR EVROPSKE DELEGACIJE U POSETI ŠAPCU

USKORO RADOVI NA ČEVRNTIJI

Prvi sekretar Delegacije Evropske unije u Srbiji, Ričard Maša, posetio je u ponedeljak Šabac. Tom prilikom je najavljeno da se procedure za rekonstrukciju nasipa na Čevrntiji privode kraju. Projekt će se finansirati sredstvima EU namewenim za slučajeve poplava.
Predstavnika EU gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović prvo je ugostio u gradskoj kući, odakle su otišli na nasip Čevrntija. Maša je izrazio zadovoqstvo što je u Šapcu.
-Postoji nekoliko stvari koje ovde želim da vidim i koje ćemo da radimo zajedno. Pre svega, to je regionalni projekat “Rehabilitacija Mačve“Tehnička dokumentacija za tender je gotovo spremna. Očekujemo raspisivawe tendera u narednih nekoliko nedeqa. Vrednost projekta je 10 miliona evra. Nadam se da ćemo do kraja godine dobiti izvođača koji će početi radove u Mačvi, rekao je Maša.
Gradonačelnik Zelenović je izrazio nadu da će se od septembra videti napredak u radu. Zahvalio se Evropskoj delegaciji na podršci.
-Veoma smo zainteresovani da se ovaj nasip završi što je moguće pre, jer nema daqeg razvoja grada ako nismo sigurni kao građani i ako naše investicije nisu sigurne. Šabac je i do sada bio dobar partner EU. Mi smo naš deo posla već završili, a to su predpristupne saobraćajnice i imovinski odnosi. Sada samo čekamo da počnu radovi na nasipu, rekao je Nebojša Zelenović.
Maša je posetio i Postrojenje za preradu otpadnih voda čije je izgradwa najvećim delom finansirana iz sredstava EU. Takođe, obišao je i novu stalnu postavku u Narodnom muzeju, a uveče je otvorio Festival evropskog filma u Kulturnom centru.
M.M.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa