26. maj 2016.26. maj 2016.

Tetka Kajin S.O.S.

Tetka Kajo,
Imam 17 godina i nikakvu sreću sa momcima. Kao da sve prestane posle prvog dejta, jednostavno se ne javi ni porukom. Imam problem i kad sam u većem društvu, a tu je neko ko mi se sviđa. Prema njemu se ponašam najgore. Samo ćutim, uglavnom zato što se plašim da ću reći nešto što će njemu zvučati bez veze i glupavo, ali se pomalo i trudim da izgledam nezainteresovano, da ne bi posmislio da sam jadnica i da ću trčati za njim, jer momci ne vole devojke koje trče za njima. Dosta mi je toga. Mama kaže, kako samo nalećem na pogrešne likove, drugarice misle da je većina momaka takva. Želim da nekom bude stvarno stalo do mene dovoljno da to pokaže.
Usamljena
Draga moja Usamljena,
Utisak koji želimo da ostavimo („da nisam jadnica...“) i utisak koji smo zaista ostavili često su dva sasvim različita utiska. Da li momak sa kojim si izašla na sastanak, ili onaj koji ti se sviđa u većem društvu imaju kristalnu kuglu? Možda su usavršili gledanje u pasulj? Čitanje misli? Pretpostavljam da nisu. Iako imam samo maglovitu ideju kako izgleda tvoj „trud da izgledaš nezainteresovano“, potpuno mi je jasno da taj trud daje rezultate!
Prilično sam sigurna da se dopadneš momcima koji te pozovu na sastanak (zašto bi te, inače, zvali?!). Veruj mi kada ti kažem, koji god da je momak u pitanju, i njega muče slične muke. Da li će se izblamirati? Reći nešto pogrešno? Obući nešto bez veze? Šta ćemo ako se i on plaši da će upropastiti stvar, pa unapred čuva svoj ponos? Glumi nezainteresovanog?
Pa, ostaćete zarobljeni u pogrešnim utiscima. I usamljeni.
Zamisli kada bi jedno od vas smoglo snage da primeti „slona u sobi“, umesto da ga ignoriše, pa da kaže: „Nikad nisam sigurna kakav ću utisak ostaviti na druge ljude...“, ili „Nemam pojma kakva su danas pravila... Hoćeš li mi se javiti sutra?“, ili „Bilo mi je lepo večeras, volela bih da to ponovimo, a ti?“, „Hoće li ti biti bez veze ili je OK ako te pozovem sutra?“... Svako pitanje je OK. Samo ga postavi!
Veze su dvosmerna ulica. Možda će ti se odgovori koje dobiješ dopasti, možda neće. No, barem ćeš imati odgovore.
Svima nam je potreban neko kome je do nas stalo. Da, i momcima.
Tetka Kaja

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa