26. maj 2016.26. maj 2016.
NOVI INVESTITOR U INDUSTRIJSKOJ ZONI

PECIVO ZA REGIJU

U Severozapadnoj radnoj zoni u roku od dve godine nalaziće se novi objekat šabačke pekare „City“
Šabačka pekara „City“ novi je vlasnik jedne od parcela u Industrijskoj zoni. Nakon 11 godina širenja posla vlasnici ove porodične firme su odlučili da proizvodnju izmeste na novu lokaciju, odakle će krenutu proboj na tržišta drugih gradova.
- Ovakvu investiciju smo dugo priželjkivali i radili za nju. Bićemo u prilici da napravimo proizvodni pogon za proizvodnju smrznutog peciva, testenina i druge hrane. Objekat će u početku imati oko 500 kvadratnih metara, a planiramo i da ga širimo. Zbog specifičnosti proizvodne delatnosti, ispunićemo sve standarde koji su neophodni u ovoj oblasti. Naše preduzeće je primer male porodične firme, u kojoj radimo supruga, sin i ja. Zapošljavamo 18 radnika, a u novom objektu biće posla i za nove ljude. Sa novim proizvodinim pogonom stiču se uslovi da posao proširimo i u drugim gradovima i opštinama, naveo je Dragan Lukić, vlasnik pekare „City“.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović kaže da su gradu, pored velikih stranih investitora, poput „Jazakija“, veoma važne i domaće firme.
- Ja više volim domaće privrednike i uvek navijam za domaće firme. Više od 20 domaćih firmi je kupilo zemlju u Industrijskoj zoni, što predstavlja veoma dobar znak za čitav grad. Takvu politiku smo zastupali u prethodnom periodu, a sa njom ćemo nastaviti i u naredne četiri godine. Njena suština je jednostavna: da ljudi dobiju posao i da zarađuju više, rekao je Zelenović.
Grad će i dalje podržavati razvoj malih i srednjih preduzeća, dodaje gradonačelnik Šapca.
- Mala i srednja preduzeća su žila kucavica grada. Uspeli smo da prepoznamo interese privrednika i da im ponudimo najbolje uslove. Privrednici znaju da je gradu stalo do njih, jer razvojem privrede razvijamo čitav naš grad. Verujem u domaću privredu, u naše šabačke firme, te sam siguran da će u našem gradu svako imati priliku da radi, naveo je Zelenović.
Vlasnik pekare „City“ očekuje da sa proizvodnjom na novoj lokaciji počne u roku od dve godina, kada će zaposliti i deset novih radnika. U halama površine preko 500 kvadratnih metara proizvodiće se smrzunuta peciva namenjena kupcima u Šapcu i drugim gradovima.“
- Imamo sedam maloprodajnih objekata, u kojima se na godišnjem nivou ostavari promet do 25 miliona dinara, kaže vlasnik Dragan Lukić
M.Maksimović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa