26. maj 2016.26. maj 2016.
OPŠTINSKO UDRUŽENjE RIBOLOVACA „DRINA“ LjUBOVIJA

POČELO SREĐIVANjE RIBOLOVAČKOG PLACA

U želji da obnove Ribolovački plac kao prostor koji će služiti građanstvu, ribolovci zajedno sa članovima Udruženja ribolovaca Drina Ljubovija su u nedelju radili na uređenju. Zahvaljujući podršci Javnog preduzeća za puteve Ljubovija obezbeđeni su trimeri za košenje. Dobar se pokazao i privatni trimer Milana Dimitrijevića, kosač i kosa na vrhuncu snage, a posebnu zahvalnost dugujemo najstarijem učesniku Draganu Petroviću Dresi koji je biciklom sebe i svoju motorku dovezao i vratio u Lonjin. Najmlađi učesnik Vukašin Đokić ponovo je dokazao da ga je nemoguće ostaviti kući kada su ovakve akcije ribolovaca.
U toku sedmice biće urađen nasip zemlje, zatim ravnanje zemljišta ulom a u jesenjem delu sadnja plemenitog drveća, posebno voća na radost deci. Sredstva su obezbeđena projektom zahvaljujući razumevanju Opštine Ljubovija.
Pored jasne namere za gazdovanjem svojim ribolovnim područjem, Udruženje ribolovaca svoju svrhu sve više pronalazi u projektima uređenja priobalnog područja. Neophodno je ostvariti donacije u opremi posebno nabavku profesionalnih trimera i motornih testera, kao i obuku riboloavaca koji žele uložiti svoje vreme i rad u uredniju i lepšu Azbukovicu.
Z.P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa