30. septembar 2010.30. sep 2010.
NA ŠABAČKOM HIPODROMU 9. OKTOBRA KROS RTS-a

IDEJA JESENI

Ideja o osnivanju Krosa Radio Beograda začeta je u jesen 1990, a u zimu iste godine direktor Radio Beograda Nikola Mirkov dao je dozvolu i za pokretanje tog takmičenja. Već 20. aprila 1991. godine, na hipodromu u Sremskoj Mitrovici održan je Prvi kros Radio Beograda
Kros Radio Beograda se brzo razvijao. Zbog toga, kao najmasovnija priredba u jugoistočnom delu Evrope, dobija ime cele medijske kuće ““ Kros RTS-a.
Broj takmičara iz zemlje i inostranstva se povećavao iz godine u godinu, a rekord je ostveren na 8. krosu RTS-a za Gran pri Radio Beograda ““ 7.386 trkača!
Travnatom stazom Hipodroma „Sirmijum“ trčali su brojni asovi ““ od Šveđanina Klasa Niberga, do višestrukog evropskog prvaka u krosu Ukrajinca Sergeja Lebeda. Promoteri su bila i najveća svetska, ali i domaća atletska imena ““ olimpijska šampionka na 800 m Nadežda Olizarenko, „srebrni“ na OI Ivan Gubijan (kladivo) i Franjo Mihalić (maraton), svetska rekorderka na 800 m Vera Nikolić, evropski prvaci ““ Miloš Srejović, Snežana Pajkić, Slobodan Branković, Dragan Zdravković, i drugi neprevaziđeni asovi ““ Nenad Stekić, Dane Korica, Olga Gere, Milovan Jovančić, članovi najbrže „bele štafete“ sveta 4h400 Jovković, Đurović, Mačev, Branković, trener od ugleda Dragan Petrović itd.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa