26. maj 2016.26. maj 2016.
ŠABAČKI OSNOVCI

NAJBOLjI I IZ ISTORIJE

Učenici pet šabačkih osnovnih škola na Državnom takmičenju iz istorije, održanom 22. maja, u OŠ „Milinko Kušić“ u Ivanjici, postigli su neverovatan uspeh osvojivši šest nagrada i to jedno prvo, tri druga i dva treća mesta. Na takmičenju je učestvovalo trista dvadeset učenika sedmog i osmog razreda, a Mačvanski okrug predstavljalo je jedanaest učenika od kojih osam učenika sedmog razreda iz Šapca i tri učenika osmog razreda iz Loznice.
Osvajanjem prvog mesta Katarina Pantelić, OŠ „Stojan Novaković“, drugog Janja Janković, OŠ „Jevrem Obrenović“, Anđela Radojčić, OŠ „Laza K. Lazarević“ i Marija Živanović, OŠ „Nikolaj Velimirović“, trećeg Jovana Miljković, OŠ „Janko Veselinović“ i Ognjen Danilović, OŠ „ Laza K. Lazarević“, pokazali su da Šabac ima izuzetne takmičare kada je u pitanju i istorija. Za plasman na ovu takmičenje izborile su se i Katarina Pajić, OŠ „Laza K. Lazarević“, i Jovana Milošević, OŠ „Janko Veselinović“ zauzevši četvrto i deseto mesto. Uspehu osnovaca doprineli su i njihovi nastavnici Radenka Živanović, Jelena Jevrić, Boban Čamdžić, Brankica Popović i Gordana Milošević koji su svih ovih godina radili sa puno entuzijazma i volje.
- U poslednjih deset godina mladi šabački istoričari nikada nisu u ovako velikom broju u Šabac doneli osvojenih nagrada što ovaj uspeh čini još većim - izjavila je prof. Jelena Jevrić, predsednica Gradskog Aktiva nastavnika istorije.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa