Инфо

Берза

  • aero 1.689 ▼ -0,18%
  • niis 679 ▼ -0,73%
(26. мај 2016.)
ТРАГОМ ФОТОГРАФИЈЕ

ГИМНАЗИЈСКА УСПОМЕНА

Драгорад Ђурђевић из Мачванског Белотића, наставник у пензији годинама љубоморно чува фотографију стару скоро 50 година, на којој је он са друштвом из одељења четвртог два, друштвено језичког смера шабачке гимназије.
- Фотографисали смо се за успомену и дуго сећање. Као што видите то је тако и остало. Многи моји вршњаци завршили су радни век, као познати друштвени и јавни радници. Неки нажалост и нису више са нама. Остало је лепо сећање на њих које је забележено и на овој фотографији, снимљеној на улазу у нашу гимназију, која је тада била у истој згради где и Економска школа, каже Ђурђевић.
Шабачку гимназију уписали су давне 1962, а дипломирали четири године касније. Пола века од тог за њих веома значајног датума обележиће 11 јуна ове године.
Драгорад је предавао физику, прво у школи ученика у привреди 1967 године у Добоју. Потом исти предмет 1971 у Техничкој школи у Зворнику. Каријеру просветног радника наставља у Економској школи у Шапцу, а од 1978 до пензије учи младе мачване на предмету физика у новоотвореној средњој школи у Богатићу.
Данас пензионерске дане проводи у суседном Белотићу.
Љ.Ђ.

Најновији број

20. септембар 2018.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa