26. maj 2016.26. maj 2016.
GRADONAČELNIK POSETIO ULO FRUT

ŠABAC CENTAR VOĆARSTVA

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, sa saradnicima, posetio je prošlog utorka plantažu jagoda firme „Ulo Frut“ u Majuru. Preduzeće „Ulo Frut“ osnovano je 2010. godine i bavi se proizvodnjom, otkupom i uvozom kvalitetnih sorti svežeg voća i povrća, kao i njihovim plasmanom na domaće i inostrano tržište.
Prilikom razgledanja dela plataže, gradonačelnik je podsetio na opredeljenost Grada Šapca da se pozicionira kao voćarski kraj i centar voćarske proizvodnje. U razgovoru sa rukovodstvom firme „Ulo Frut“, prvi čovek Šapca je podsetio da ovaj kraj raspolaže sa više od 1000 hektara pod zasadom jagode.
- U ovom trenutku veliki broj Šapčana je upošljen na plantažama i bere jagode. Istovremeno, svi poljoprivrednici koji proizvode ovo voće su u proteklih mesec dana imali priliku da dobro zarade zbog odlične cene jagode, rekao je Zelenović.
Gradonačelnik je podsetio da je pored jagode, šabački kraj pogodan za uzgoj malina, višanja i drugih voćarskih kultura, tako da je Grad doneo odluku da se sagradi nova Kvantaška pijaca.
- Novi Kvantaš će u perspektivi postati berza sveže robe, svežeg voča i povrća. Težimo da svo voće i povrće sa ovog kraja skupimo na jednom mestu, gde će se obavljati veća i ozbiljnija trgovina. Tako će svi imati priliku da zarade više, što je naš cilj. Imamo plan kako da naši poljoporivrednici zarade tri puta više od svog rada, imamo Strategiju razvoja poljoporivrede i 84 projekta, istakao je gradonačelnik i dodao da će Grad uvek ulagati u poljoporivredu i njen razvoj.
Aleksandar Jakšić, direktor firme „Ulo Frut“, kaže da je njihovo poslovanje bazirano na kvalitetu proizvoda, tržišnoj konkurentnosti i zadovoljstvu kupaca.
- „Ulo Frut“ raspolaže sa 115 hektara prvoklasnog zemljišta, nadomak Šapca. Tokom leta 2012. godine, na plantaži u Majuru podignut je najsavremeniji i najveći zasad jagoda u regionu. Plantaža jagoda zauzima površinu od 15 hektara i zahvaljujući visokom kvalitetu zemljišta, odličnim klimatskim uslovima i dostupnosti vode za navodnjavanje, visok prinos i izuzetan kvalitet je gotovo zagarantovan. Plantaža je opremljena najsavremenijim sistemom za navodnjavanje i prihranu. Kapacitet sistema je 75 litara vode u sekundi, što je verovatno i najveći kapacitet pojedinačne plantaže u Srbiji. Uz jagode, podigli smo i 40 hektara zasada jabuke, na istoj lokaciji u Majuru, rekao je Jakšić.
On je napomenuo da je u poljoporivredi prosperitet, a da se voćarstvo izdvaja kao jedna od najunosnijih grana. Istakao je da firma „Ulo Frut“ pored izvoza u Rusiju, ove godine izvozi jagode u Dubaji, Saudijsku Arabiju i Holandiju.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa