26. maj 2016.26. maj 2016.
Počeo nacionalni konkurs

„Budi kao Tesla“

Samsung i Muzej Nikole Tesle organizuju nagradni konkurs za osnovne škole širom Srbije na kome će učesnici predstaviti svoje radove inspirisane životom i dostignućima velikog naučnika
Beograd, maj 2016. ““ Povodom 160 godina od rođenja najvećeg srpskog naučnika, kompanija Samsung u saradnji sa Muzejom Nikole Tesle i Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja organizuje nacionalni konkurs „Budi kao Tesla“ za sve osnovne škole na teritoriji Republike Srbije. Ideja konkursa je da kroz svoj takmičarski rad, inspirisan Teslinim inovacijama, učesnici predstave veštine i potencijale iz različitih oblasti interesovanja. Pravo učešća na konkursu imaju isključivo osnovne škole, a ne pojedinci. Zainteresovani učesnici svoje radove mogu prijaviti na sajtu njnjnj.budikaotesla.rs sve do 16. juna. Promoter akcije je poznati glumac Dragan Mićanović koji će ujedno biti i u žiriju takmičenja.
U skladu sa idejom projekta, takmičarski rad mora dati odgovor na zadatu temu koja je inspirisana radom i životom Nikole Tesle. Prema kriterijumima konkursa, najviše će se vrednovati kreativnost, inovativnost i originalnost, kao i prikazan timski duh. Forma u kojoj se rad predaje je slobodna tako da škole imaju izbor da li će svoj rad predstaviti u video ili audio zapisu dužine do 5 minuta, kroz tekstualni ili grafički dokument ili u formi fotografije.
Najboljih 10 radova odabraće stručni žiri, a od 27. juna do 8. jula svaki posetilac zvaničnog sajta projekta imaće priliku da glasa za najbolji rad po svom izboru. Pobednik će biti proglašen na dan rođenja Nikole Tesle u okviru velike izložbe na Kalemegdanu.
Za pobednika konkursa Samsung je kao nagradu obezbedio Digitalnu učionicu koja obuhvata 30 Samsung tableta, štampač, elektronsku tablu, klima uređaj, Cisco opremu i instalaciju kao i celokupno renoviranje učionice.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa