26. maj 2016.26. maj 2016.
PETAR PETROVIĆ IZ BOGATIĆA LIKEROM OSVAJA TRŽIŠTE

DOPUNIO TAŠTIN RECEPT

Na tek završenom međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, u konkurenciji vina i drugih alkoholnih pića, srebrnu medalju za kvalitet PS likera osvojio je Petar Petrović iz Bogatića. U spravljanju ovog ukusnog napitka pomagala mu je supruga Snježana, a za najveći deo recepture zaslužna je Snježanina majka Smiljka iz Mrkonjić grada.
- Tašta je povodom našeg venčanja donela između ostalog taj napitak, koji smo mi modifikovali i praktično proizveli novi. Bez obzira što na procente nismo obraćali mnogo pažnje ispalo je kao po meri. Procenat alkohola 24 odsto, crno grožđe iz Župe, šećer... Sve je bilo potpuno prirodno. Znači bez bilo kakvih veštačkih primesa. Prva količina napitka bila je bukvalno razgrabljena, a povratne informacije, kao i nagrada na novosadskom sajmu su nas ohrabrila da radimo i dalje, kaže Petar.
On naglašava da veliku zahvalnost za učešće na sajmu duguje opštini Bogatić, koja izdvajanjem novca za zakup štanda na sajmu pokušava da pomogne preduzimljivim proizvođačima iz ovog kraja. S druge strane je značajna pomoć Slavka Vujinovića vlasnika šabačkog preduzeća VUM koji je između ostalog obezbedio neophodan repromaterijal za spravljanje PS likera.
- Mislim da je Petrova ideja i trud koji ulaže za svaku pohvalu i zaslužuje podršku. Osetio sam svojevrsno iskustvo i želju za uspehom u ovom zahtevnom poslu. Pomogao sam i dalje nameravam da to činim posebno u oblastima koji su i za njega od velikog značaja. Pored obezbeđenja repromaterijala, najpre finansijskih sredstava do plasmana proizvoda, sve je to važno i mislim da ovaj mali projekat zaslužuje veliku pažnju i pomoć, kaže Vujinović.
Učešće na međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, ostvareni rezultat i pozitivne ocene potrošača o kvalitetu proizvedenog likera, ohrabrile su Petra i njegovu suprugu da nastave dalje. Namera je da ozbiljnije uđu u ovu proizvodnju, pre svega kao zanatsku delatnost u poljoprivredi.
Lj. Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa