2. jun 2016.2. jun 2016.
METALOPLASTIKA POBEDNIK KUPA SRBIJE

Posle 30 godina!!!

RK „Metaloplastika“ ““ RK „Partizan“ 30:24 (17:9)
Hala “Zorka“. Gledalaca: 2000. Sudije: Boričić i Marković (oba Beograd). Sedmerci: Metaloplastika 3 (2), Partizan 8 (8). Isključenja: Metaloplastika 10, Partizan 6 minuta.
RK METALOPLASTIKA: Maksimović, Dragićević 2, Datukašvili 1, Milovanović, Aleksić, Golubović 7, Došen, Ilić 2, Ostojić 10, Arsić (17 odbrana), Jezdimirović, Mitrović (kap.) 2, Dakić 2, Ivanović 3, Petrović 1, Marinović.
RK PARTIZAN: Živković 5, Sretenović 5, Tomić, Pižurica, Radovanović, Peruničić, Radojković 2, Ivanović, Kukić 7, Pešić 1, Maksić, Radović, Popović, Mršulja (kap) 4, Stošljević, Ćućuz.
Nema rivala koji su češće igrali ove sezone, nije bilo šanse da postoji neka tajna među Šapčanima i Beograđanima, te se znalo da će jedan period, jedna serija, jedan trenutak odlučiti finalistu. Na našu sreću, takav „momenat“ imala je Metaloplastika.
Znali su svi da su Darku Arsiću potrebne jedna, dve dobre odbrane i meč kreće u pravom smeru. Dva zicera i težak šut koji je odbranio oko 11. minuta dali su veliki polet domaćima. Ulogu lidera bekovske linije preuzeli su Ostojić i Golubović, a jednostavno, za sve su imali rešenje. Kada je tako, lakše je i svima ostalima. Polako je rasla prednost, možda bi bila dvocifrena već i u prvom delu, da nije bilo sedmeraca za goste. Nije bilo značajnijih promena ni u drugom delu. Izgledalo je to izjendačenije, ali velika prednost posle 30 minuta, dozvoljavala je „Metaloplastici“ da igra nešto opuštenije. Jedino što je moglo da zabrine Vukovića je period između 42. i 51. minuta, kada je gost smanjio na četiri razlike, imao i napad za tri. No, ubrzo su se Šapčani „prenuli“ dali nova tri gola u nizu i razrešili sve dileme..
RK „Spartak“ ““ RK „Vojvodina“ 29:31 (12:12)
Hala „Zorka“. Gledalaca: 1.000. Sudije: Mošorinski i Pandžić (Novi Sad). Sedmerci: Spartak 4 (3), Vojvodina 3 (3). Isključenja: Spartak 8, Vojvidina 12 minuta.
RK SPARTAK: Kosović (kap.), Ristić, Peić, Đekić 3, Perović 5, Knežević, Ljubojević 6, Lojančić 3, Radulović, Distol, Županjac 3, Jelić 2, Basarić 4, Rakocija 2, Čupić 1, Abadžić.
RK VOJVODINA: Arsenić, Orbović 6, Popov 3, Todorović 4, Perović, Rastvorcev, Marjanović 7, Smiljanić, Jovanović 1, Arsenić, Nikolić (kap) 1, Stanković 3, Andrić, Rajičević 2, Vučković 2, Gugleta 2.
RK „Metaloplastika“ ““ RK „Vojvodina“ 26:24 (13:14)
Dvorana „Zorka“. Gledalaca: 2.200. Sudije: Dušan Stojković (Niš), Nenad Nikolić (Leskovac). Sedmerci: Metaloplastika, Vojvodina 5 (5). Isključenja: Metaloplastika 8, Vojvodina 8 minuta.
METALOPLASTIKA: Maksimović, Dragićević 1, Datukašvili 2, Milovanović 1, Aleksić, Golubović 6, Došen 1, Ilić 4, Ostojić 3, Arsić (13 odbrana), Jezdimirović, Mitrović 2, Dakić, Ivanović 5, Petrović, Marinović 1.
VOJVODINA: L. Arsenić (4 odbrane), Orbović 3, Popov, Todorović 2, Perović (6 odbrana), Rastvorcev 1, Marjanović 5, Smiljanić, Jovanović 2, N. Arsenić 1, Nikolić 2, Stanković 6, Jandrić, Rajičević 1, Vučković 1, Gugleta.
Čekanju je došao kraj, a finalni turnir imao je najlepši mogući epilog za sve navijače u Šapcu. „Metaloplastika“ je, posle 30 godina, osvojila Kup !!!!
Kako se i očekivalo, bio je to potpuno izjendačen meč. Suviše se dobro rivali poznaju, suviše su slični po kvalitetu, da bi jedna ekipa mogla da napravi veliku razliku. Prvi „otklon“ od mininalne prednosti, napravili su gosti, 4:6, no odgovor je bio munjevit, 8:6. Ivanović i Golubović bili su nosioci serije. Ipak, Marjanović je uspeo da vrati egal koji je na snazi praktično do 50. minuta. Svoje trenutke imali su Arsić i Arsenić među stativama. Delovalo je da sve ide u dobrom poravcu za „plave“ kada je stvoreno 17:14 u 36. minutu. No, strah se vratio kada je u 45. minutu pisalo 19:21. Ipak, rasplet donosi perfektnih osam defanzivnih minuta Šapčana bez primljenog gola i četiri postignuta pogotka. Plus tri, 25:22, nije dostižno u ovakvim mečevima. U poslednji minut se ušlo pri rezultatu 25:24, ali Stefan Ilić, 30 sekundi pre kraja, pogađa za veliku pobedu, 26:24.
- Rukometni Šabac čeka na ovo punih 30 godina. Saživeli smo se sa ovim peharom u proteklih nekoliko dana i nismo želeli da on ode iz našeg grada ““ ističe trener Vuković
Prijem za osvajaČe Kupa Srbije
Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić, priredio je prijem za osvajače rukometnog Kupa Srbije ““ ekipu Metaloplastike. Uputivši „plastičarima“ iskrene čestitke još jednom, on je izrazio uverenje da je ovo prekretnica za trofejni šabački klub i da će ova titula, prva posle slavne generacije „vanzemaljaca“, vratiti Metaloplastiku, ali i Šabac, tamo gde pripadaju. U ime kluba, gradu i navijačima zahvalili su šef stručnog štaba Veselin Vuković i kapiten Miloš Mitrović, ističući da će se i u narednom periodu truditi da opravdaju i novac i poverenje uložene u klub.
Vojvodina pobednik?
Ovo je slika pobedničkog, prelaznog pehara namenjenog osvajaču Kupa Srbije !!!!... dobro vidite, tu je pločica sa imenom Vojvodine, a trofej je pripao Metaloplastici. Vi ste u čudu, bili smo i mi, ne znamo da li se još neko začudio.....
Ubrzo je usledio niz saopštenja na ovu temu, ali suština je, prema saopštenjima je, da je greška gravera iz Novog Sada koji je trebalo da napiše 2015. umesto 2016. godina?!
D. Blagojević

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa