2. jun 2016.2. jun 2016.

ČIVIJAŠKI “™OROSKOP

BLIZANCI
Pokazali ste da se hrabrošću, marljivim radom koji podrazumeva i po neki sat sna i odmora, istrajnošću, srpskim inatom, verom u sebe, ljubavlju, iskrenošću, poštovanjem, poštenjem, znanjem i umećem, humanošću, patriotizmom“¦, uspevaju dostići najviši vrhovi. Za vas je to bio Roland Garos. I ranije ste, a sada ste još više, ispisali stranice istorije. Vi volite zvezde i zvezde vole vas.
RAK
Pokazali ste da bez starca nema udarca. Em ste najstariji poslanik, em ste 27 godina u Parlamentu, em ste bili predsednik Skupštine Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, a sada ste kompletirali Grem slem i titulom predsedavajućeg konstitutivne sednice novog parlamentarnog saziva. I uspeli ste malo da poremetite gromadu od većine u skupštinskim klupama, ali i sami ste svesni da je to jalova pobeda. Kakva je takva je, pobedi se u zube ne gleda. Ako ništa drugo, pomerili ste planiranu svetkovinu za reizbor Maje Gojković.
LAV
Pokazali ste zube već na prvom skupštinskom skupu. Neće sa vama biti lako. Ipak ste vi bili mladi radikalski lav, prošli Šešeljevu obuku. Malo još da poradite na književnosti, metaforama, nije zgoreg da i rečnik obnovite, i zaboravićemo na mecoizterapejisanog Babića.
DEVICA
Manje je čudo to što je Đoković iz bog te pita kog pokušaja osvojio Roland Garos, nego to što ste vi iz prve sedeli do Hilari Svonk. Prvi put na Trofeju musketara i opa, oskarovka. Nadamo se samo da je niste pobrkali sa onom drugom Hilari, onom Klinton, kandidatkinjom za predsednika SAD. Verujemo da su teme za razgovor bile neke druge, a ne političke, i da ste se negde našli, jer ona je ipak “Devojka od milion dolara“. Mali nije naivan.
VAGA
Lepo ste to primetili, naš najveći državni problem je cena kafe u skupštinskom restoranu. Koliko je veliki, još više iritira. Ali, ako će vaša oštrica da se tupi pričom o cenama kafe i ćevapa za poslanike u Skupštini, bolje da niste ni dolazili u Parlament. Za te cene zna svaki građanin Srbije unazad dve decenije. Od vas se očekuje mnogo više. Doduše, uspeli ste da uručite NjEMU tužbu i još knjigu pride.
ŠKORPIJA
Kod vas mora da se zna ko kosi, a ko vodu nosi. I to ima, ne samo da poštuje, nego ida se sluša. U Parlament ste ušlim i kako dolikuje. Vi u odelu, partijski sledbenici u narodnim nošnjama. Gde da vas, lidera parlamentarne stranke, grebu jeleci i vunene pantalone. Anterija i opanci su za obične poslanike, a vi ste ipak najmuževiji primerak svoje vrste i treba da zavredite poglede i sa strane. Uočljiviji ste tako, nego da ste i vi navukli nošnju.
STRELAC
Vas smo iz blizanaca prebacili u strelca, je ste se pokazali da ispaljujete strelice tačno tamo gde treba, ka opoziciji. Možete da odahnete. Nije vam bilo lako da pregrmite vikend bez zvanja predsednika Skupštine. Ta dva dana će vam mnogo praviti problema kada dođe vreme penzije, a za sve to je kriv onaj najstariji poslanik i to još iz DS koji nije mogao da radi u petak posle šest. Šta ćete, nisu svi ko vaš šef da rade dan i noć, ni u toalet da odu zbog potrebe. Odradićete vi ta dva dana, nemojte da se sekirate.
JARAC
Konačno je Pinki video Tita, odnosno vi Vučića. Načekaste se vi pošteno ovoga puta. Kako je bilo, to znate vi i ON. Da li je sve ovo vredelo još jednog ulaska u Vladu? Raspored zvezda u vašem sazvežđu govori da bi zbog ličnog interesa pristali da podelite odgovornost koja nije vaša. Nemate kuraži da osetite slasti opozicije
VODOLIJA
Kako ste mogli da znate da će isto odelo kao vi da obuče i Hašim Tači. To je stvarno prvi put u novijoj istoriji Srbije da se desi. Tamnoplava odela i ljubičasta kravata bio je izbor obojice predsednika ““ čekajte, da li mi smemo da za ovog drugog kažemo da je predsednik, zar Kosovo nije deo Srbije. Bilo kako bilo, ponovo ste ste slikali zajedno i time svima jasno stavili do znanja da je Kosovo srce Srbije, da mislite isto, jer se i oblačite isto.
RIBE
Za vas nije ništa novo to što ne spavate. Razloga za nesanicu ima mnogo. Nekada je do danonoćni rad, nekada je to briga. Bore vas misli zbog MMF. Što bi naši preci rekli: Su čim ćeš pred MMF. Zeznuti su oni. Oni se razumeju u te cifre u koje se običan srpski narod baš i nezagledava. Tu nema ono ““ nikada nismo bolje stajali, super nam je, najbolji u Evropi“¦ Nego, ako već ne spavate, kako vam promakoše oni fantomi?
OVAN
Pred vama je period kada su potrebni rogovi i zato smo vas iz blizanačkog prebacili u ovaj znak. Težak je put preći od osuđivanog kriminalca do atrakcije za ekskurziju osnovaca. Vi ste sve to platili, i te diskove što ste podelili natopljeni su vašim znojem dok ste se šminkali, manikirali, pedikirali ugrađivali silikone, trepavice, umetke za kosu i bog te pita šta sve dok ste ih snimali. Pa, zašto da ne posete osnovci iz unutrašnjosti vas i vašu kuću. Vi ste bre, najveća srpska majka, i na Teletonu ste bili .
BIK
Neće ni sa vama biti lako u Parlamentu. Da se zna ko je na čelu DS. Konačno ste na putu da i zvezde poslušate ““ razmišljate o kandidaturu za predsednika stranke. Čim razmišljate, znači da nećete. U međuvremenu, može i neka psovka da se zabeleži, ipak je to najuticajniji rialiti u Srbiji. Samo hrabro i ponosito.
PS: U ovom Oroskopu nismo pomenuli Novaka Đokovića, Dragoljuba Mićunovića, Aleksandra Martinovića, Sinišu Malog, Sašu Radulovića, Boška Obradovića, Maju Gojković, Ivicu Dačića, Tomislava Nikolića, Aleksandra Vučića, Svetlanu Cecu Ražnatović i Bojana Pajtića.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa