2. jun 2016.2. jun 2016.
OTVOREN NAUČNI KLUB NA LETNjIKOVCU

UPOZNAJTE NAUKU NA DRUGI NAČIN

Potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Grada Šapca, Centra za promociju nauke iz Beograda i Centra za stručno usavršavanje Šabac, zvanično je otvoren Naučni klub u Šapcu. Memorandum su potpisali gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, Nemanja Đorđević, direktor Centra za promociju nauke i Goran Stojićević, direktor CSU Šabac. Naučni klub u Šapcu je jedan od 12 klubova koji će biti otvoreni u Srbiji, sa idejom da učenici koji se interesuju za nauku prošire i razvijaju svoje znanja, a član Kluba može biti svako ko to želi.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović podsetio je na zapažene rezultate šabačkih đaka, koji su se u grad vraćali sa najvećim odličjima.
- Šabac je već poznat kao rasadnik talenata, a mi se trudimo da đacima pružimo uslove da talenat razvijaju i neguju u svom gradu i da se sa uspesima uvek vraćaju kući. Ulažemo novac u obrazovanje i nauku, kako bi stvorili i priliku i mogućnosti onima koji žele da uče više. Želimo da Naučni klub bude na raspolaganju svima koji vole nauku i tehniku, njome se bave profesionalno ili amaterski, planiraju da postanu naučnici kada porastu, onima koji žele da se igraju nauke i onima koji jednostavno žele da se informišu o naučnim dostignućima, rekao je gradonačelnik.
Goran Stojićević, direktor Centra za stručno usavršavanje Šabac, kaže da je neformalno učenje suština Naučnog kluba.
- Ovo je korak napred, kojim mi nudimo mladima da lakše spoznaju nauku. Deca će imati priliku da konzumiraju nauku na potpuno nov i drugačiji način, kroz priče i razgovore, kroz oblike učenja koji nisu svakodnevno zastupljeni u školi. To je mesto na kome se mladim ljudima zainteresovanim za nauku pruža mogućnost da se međusobno upoznaju, da zajedno saznaju, razmenjuju svoja znanja i ideje, ukazao je Goran Stojićević.
Šabački naučni klub je deseti po redu otvoren u Srbiji, navodi Nemanja Đorđević, direktor Centra za promociju nauke.
- Želimo da decentralizujemo delovanje Centra za promociju nauke i da nauka postane dostunija svima. Svaki Naučni klub se sastoji iz dva dela: teorijskog i praktičnog, jedan je biblioteka sa knjigama, a drugi deo je radioničarski deo. Naučni klub funkcioniše kroz različite oblike rada, predavanja, tribine, projekcije, radionice, takmičenja, kurseve i sekcije, ali i manje formalna okupljanja na kojima se razgovara o nauci, dodao je Đorđević.
Borivoje Janošević, v.d. direktora Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo, pohvalio je saradnju sa CSU Šabac. On je rekao da šabački Centar za stručno usavršavanje prednjači zbog angažovanosti direktora Gorana Stojićevića, koji je postavio visoke kriterijume u radu i postignućima jednog Centra.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa