2. jun 2016.2. jun 2016.
TURNIR U KOŠ KLUBU

BASKET NA STAROM MESTU

Šabački basket turnir, u organizaciji Sportskog saveza Šapca i Kancelarije za mlade, organizovan je prošle subote u Koš klubu.
Košarkaški timovi, sastavljeni od učenika šabačkih srednjih škola, nadmetali su se za pehare, priznanja i novčane nagrade. Organizatori se nadaju da će turnir postati tradicionalni događaj i dodaju da će nastaviti sa promocijom omladinskog sporta.
- Sportski savez Šapca, pored organizacije klupskih takmičenja i seoskih olimpijskih igara, veliku pažnju posvećuje i školskom sportu. Trudimo se da promovišemo sport među madima, bez obzir na to koji sport je u pitanju. Podržali smo i ljubitelje košarke, a drago nam je da osim momaka koji se u klubovima bave ovim sportom, na takmičenju učestvuju i momci koji se košarkom bave rekreativno. Trudićemo se da i u budućnosti popularizujemo sport, kako na gradskom, tako i na seoskom području, rekao je Živan Milošević, predstavnik Sportskog saveza Šapca.
Partner u projektu, Kancelarija za mlade, podržava ovakve aktivnosti.
- Korz projekat „mreža“ i „Unapređenje položaja mladih“ mi smo već realizovali nekoliko projekata koji imaju sportsku dimenziju. Drago nam je da postoji interesovanje mladih za ovakvim takmičenjima. Veliku zahvalnost dugujemo Sportskom savezu Šapca za organizaciju turnira, navela je Nela Mehmedović, direktorka Kancelarije za mlade.
MLADA GARDA NAJBOLjA
Na truniru je učestvovalo pet ekipa, a organizovano je i takmičenje u šutiranju „trojki“.
- Prvo mesto osvojila je ekipa „Mlada garda“, drugi su bili „Medicinari“, a treći „Zmajeva krila“. Četvrto mesto pripalo je „Četi Radovana Čvorića“, a peto „Karađorđu“. U šutiranju trojki najbolji je bio Vuk Sinđelić, drugi je bio Bogdan Petrović, a treći Luka Živković, rekao je Mića Mišljenović, jedan od inicijatora turnira.
M.S.M.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa