2. jun 2016.2. jun 2016.
„IT KARAVAN“ POSETIO OŠ „JANKO VESELINOVIĆ“

PAMETNO I BEZBEDNO

Učenici od petog do sedmog razreda imali su priliku prošle srede, 1. juna, da prisustvuju interaktivnoj prezentaciji o bezbednom korišćenju interneta u okviru projekta Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija
Sala za fizičko OŠ „Janko Veselinović“ prošle srede, 1. juna, poprimila je sasvim drugačiji izgled. LED zid, audio i računarska oprema, dvadeset pet najsavremenijih lap top računara pretvorili su pomenuti prostor u pravu prezentacionu interaktivnu salu. Sve u cilju realizacije kampanje Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija „Smart and Safe - Pametno i bezbedno“ koja obuhvata „IT karavan“. Učenici od petog do sedmog razreda mogli su da se upoznaju sa bezbednim korišćenjem interneta, bezbednosnim rizicima upotrebe interneta i društvenih mreža, kao i upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija u obrazovanju.
- Nije u pitanju ništa specijalno od onoga što oni već znaju. Cilj je da se njihovo znanje podigne na viši nivo kako bi bili bezbedniji na internetu. Svi znamo da se svašta dešava. Po nekim proučavanjima američkih institucija iz 2012. godine došlo se do stvarno zapanjujućih informacija. Projekat je odličan. Trebao je da se desi i ranije ali je dobro da je i sad. Kroz drugarsku komunikaciju, uslovno rečeno igru, mislim da sigurno dosta toga ostane u glavi - rekao je glumac Osman Ahmed, moderator.
„IT karavan“, organizovan u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanijom „Majkrosoft“, do sada je, računajući i ovu poslednju posetu, obišao četrnaest gradova od planiranih petnaest.
- Verujem da će naši učenici znanja koja su stekli preneti svojim vršnjacima iz drugih škola, a vrlo je značajno jer se susreću sa velikim brojem opasnosti na internetu. Ovo je bila prilika da nešto više o tome saznaju. Ono što mi je rečno u komunikaciji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija jeste da smo odabrana škola zato što imamo dobre rezultate u ovim oblastima, što se nalazimo na lokacije Zapadne Srbije gde im je to zanimljivo tako da njihov izbor nije bio nikakav model konkurisanja - rekla je direktorka Ljiljana Stojanović.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa