2. jun 2016.2. jun 2016.
„NIKOLAJEVCI“ NAJBOLjI NA 42. MATEMATIČKOM TURNIRU OSNOVNIH ŠKOLA REPUBLIKE SRBIJE

POTVRDA DOSADAŠNjIH REZULTATA

Petočlana ekipa koju su sačinjavali učenici od četvrtog do osmog razreda Vukašin Babić, Lenka Rosić, Dušan Beguš, Maša Đurić i Dušan Mišković sa osvojenih 432 boda zauzeli prvo mesto što nije uspelo nijednoj od 109 ekipa, odnosno škola
Učenici OŠ „Nikolaj Velimirović“, kada su u pitanju republička takmičenja iz matematike, svoj put uspeha krunisali su prvom nagradom na 42. Matematičkom turniru ekipnog prvenstva osnovnih škola Republike Srbije održanom u Beogradu 14. maja. Nedavno pristigli rezultati obradovali su sve, a posebno Vukašina Babića, Lenku Rosić, Dušana Beguša, Mašu Đurić i Dušana Miškovića, učenike od četvrtog do osmog razreda, koji su na ovom takmičenju pokazali da nije bilo nijedne slabe karike.
- Meni je bilo stvarno lepo ove godine. To pokazuje šest nagrada, četiri prve i po jedna druga i treća. Prva nagrada iz fizike mi je nekako najdraža. Ovo takmičenje za mene nije bilo naporno. Spremali smo se ali smo se i družili kao ekipa. Stiže raspust ali će se i tokom leta raditi jer me očekuje osmi razred koji je mnogo zahtevniji. Potrudićemo se da i sledeće godine ostvarimo neke rezultate. Tu je, naravno, i Letnji matematički kamp na kome ću sigurno učestvovati. Doći će drugari iz drugih gradova pa ćemo se družiti ““ rekla je Maša, učenica VII4, koja je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila prvo mesto sa devedeset osam bodova od mogućih sto.
Za Dušana Beguša, učenika VI3, ovo je bio „šlag na tortu“ sačinjenu od prve nagrade na Internet olimpijadi, druge iz programiranja, prve iz fizike i matematike.
- Uloženo je dosta truda i rada. Sve to počinje od nas. Onda se uključuju nastavnici, kao nastavnik Vlada, koji zaista žele da rade sa učenicima i onda polako sve se to postigne ““ istakao je Dušan, trećeplasirani u pojedinačnoj konkurenciji.
Doprinos ekipi postignutim rezultatom dala je i Lenka Rosić, učenica V2, za koju je ovo takmičenje bilo novo iskustvo.
- Ništa teže u odnosu na druga takmičenja poput Dopisne olimpijade gde sam osvojila drugu nagradu. Podstrek za sledeću godinu i nova takmičenja ““ poručila je Lenka.
Opravdano odsutni Vukašin Babić i Dušan Mišković, učenici četvrtog i osmog razreda osvajanjem drugog i trećeg mesta pomogli su da ekipa bude najbolja. A, po rečima nastavnika matematike Vladimira Mihailovića, konkurencija u školi za ulazak u ekipu bila je izuzetno velika.
- Najbolji učenici od četvrtog do osmog razreda sačinjavali su ovu ekipu koja je postigla izvanredan rezultat. Svi članovi ekipe odlično su uradili zadatke tako da smo imali za ovih petnaestak godina, koliko učestvujemo na takmičenju, najbolji rezultat.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa