2. jun 2016.2. jun 2016.
PROTEKLOG VIKENDA U KOCELjEVI PRVI PUT ODRŽANA

IZLOŽBA NEMAČKIH OVČARA

Na terenu FK “Radnički“ u Koceljevi prošle subote je prvi put održan kerung, a dan kasnije i izložba nemačkih ovčara koja je okupila značajan broj odgajivača ali i posetilaca i ljubitelja ove rase pasa.
- Kerung je zapravo provera na hrabrost i bilo je prijavljeno 18 pasa. Sudio je eminentni nemački sudija Majer. Kriterijum za ocenjivanje i na izložbi prepušten je takođe ovom sudiji i to je za svakog odgajivača koji se bavi ozbiljno odgojem rase nemački ovčar dosta bitno. Ovde su najavljeni i gosti iz inostranstva ali većinski su naši odgajivači iz Srbije. Možemo da se ponosimo sa njima i sa rezultatima koje naše psi, iz našeg odgoja postižu na manifestacijama, na prestižnom evropskom prvenstvu koje se održava svake godine u Nemačkoj, kao i na zonderima koji se održavaju jednom ili dva puta mesečno po raznim landes grupama - rekao je predsednik Asocijacije nemačkih ovčara u Srbiji Branko Marić i dodao da je naša zemlja podeljena na sedam grupa.
- Stav je da svaka grupa svake godine ima pravo da po potrebi napravi jednu izložbu i jedan kerung što je sasvim dovoljno s obzirom na broj pasa koji trenutno imamo u našoj zemlji. Tako vodimo računa da oni svi mogu da obave potrebne radnje, tj. da svi odrade kerung i dobiju ocene da bi mogli da nastave dalje odgoj - objasnio je Marić.
Prema rečima Miroslava Đakovića, jednog od organizatora, na izložbi su učestvovala 72 ovčara iz Srbije i nekoliko iz okolnih zemalja.
- Koceljevački odgajivači nemačkih ovčara dobijanjem organizacije ove izložbe stekli su veliko priznanje ali i obavezu da uzgoj prilagode strogim nemačkim pravilima - izjavio je Đaković.
Izložbeni psi su bodovani po strogim kriterijumima a dobroj poseti na stadionu “Radničkog“ doprinelo je i veoma lepo vreme.
V. Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa