2. jun 2016.2. jun 2016.
ZVEZDICA IZ MAČVE

PODRŽIMO VELjKA

Popularno dečje muzičko takmičenje “Pinkove zvezdice“ ušlo je u samu završnicu. Među 16 najboljih plasirao se i Veljko Čačić iz Lipolista. Polufinale je u petak. Veljko će uživo pevati pesmu Željka Joksimovića “Nije do mene“, a njegov dalji plasman zavisi isključivo od glasova publike.
Na audiciju u Šapcu se kaže prijavio “bezveze“, ali je jedini prošao, a zatim i među 90 najboljih u Beogradu. Bio je možda i jedini koji nije imao nikakvo muzičko obrazovanje, a sa nastavnikom je počeo da vežba tek posle drugog kruga. Takođe, među malobrojnima je koji su od početka pokazali da imaju svoj stil pevanja.
-Nisam očekivao da ću se plasirati ovako daleko. Cilj mi je bio da prođem prva dva, tri kruga. Posle nastupa uvek nađem sebi neku zamerku i mislim da sam mogao bolje, kaže Veljko.
Pored porodice najveća podrška su mu drugovi. Veljko završava 7. razred OŠ “Vojvoda Stepa“ u Lipolistu. Kaže da se trudi da nauči sve što propušta zbog takmičenja i nada se da će na kraju školske godine biti odličan. Ipak, dodaje da i nastavnici imaju razumevanja pa umeju da ga “poštede“ kada odgovara.
Drugovi će ga podržti i u petak, kada dolaze da prate njegov nastup u “Pinkovom“ studiju. Na takmičenju je stekao i nove prijatelje.
-Dan pre snimanja dolazimo u hotel pa imamo dovoljno vremena za međusobno durženje. Najviše se družim sa Urošem Stankovićem i Tomislavom Milovanovićem. Najviše mi se sviđa kako pevaju Antonia Gigovska, Irnes Divjan, Žarko Pribaković i Marko Bošnjak, navodi Veljko.
Konkurencija je izuzetno jaka, ali Veljko se nada da bi mogao da prođe u finale, a ako do tamo stigne voleo bi i da pobedi, ali neće biti razočaran ni ako se to ne desi. Takmičenje smatra dobrom odskočnom daskom za nastavak bavljenja pevanjem. Voleo bi da jednog dana ima karijeru kao njegov omiljeni pevač Saša Kovačević, čije dve pesme je pevao tokom takmičenja.
Veljko je jedini predstavnik našeg kraja na ovom takmičenju. Za ulazak u finale biće mu potrebna velika podrška, jer konkurencija dolazi iz najvećih gradova u Srbiji, ali i iz Crne Gore, Mekedonije i Bosne i Hercegovine. Odvojite malo svog vremena u petak, a poruka ne košta mnogo.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa