30. septembar 2010.30. sep 2010.
HUMANOST NA DELU

KAD SU LjUDI ZADUŽBINA

Milan Glumac, diplomirani pravnik iz Beograda, samo je jedan od mnogih dečaka i devojčica kojima je, posle tragedija njihovih porodica u ratnim sukobima na prostoru bivše Jugoslavije, Mile Nikolić iz Los Anđelesa, rođeni Šapčanin, pomogao da odrastu i postanu čestiti ljudi
Milan Glumac, rodom iz Gline, na Baniji, 23-godišnji mladić tamnoplavih očiju, milog lica i ponosnog držanja, gotovo stidljivo je doživeo aplauz kolega, profesora, prijatelja i rođaka, u trenutku kada mu je dekan Pravnog fakulteta u Beogradu uručio specijalno priznanje za najboljeg diplomca. Među onima koji su Milanu, posle skromne svečanosti, najsrdačnije i najtoplije čestitali, bio je i Živko Jelić, bliski prijatelj Milanovog mentora i svojevrsnog roditelja Mila Nikolića, našeg čoveka iz Los Anđelesa, u Americi.
Kao osmogodišnji dečak Milan je došao iz hrvatske “Oluje“, na traktoru, sa sestrom i ujakom, jedinim preživelim od, do poslednjeg, našeg rata, velike i poznate srpske porodice Glumac u Glini i na Baniji. Duga bi i, uglavnom, tužna bila priča o kratkom životu dečaka i mladića Milana do njegovih studija prava, koje je tako uspešno završio. Zato je ovo priča o čoveku koji Milanu pomogao, finansijski i na druge načine, da postane diplomirani pravnik, uskoro i student postiplomskih studija na istom fakultetu. Reč je o Milu Nikoliću, rođenom Šapčaninu, koji skoro četiri decenije živi u Americi, a nije zaboravio Rod i korene. Naprotiv. Milan Glumac je jedan od 20-ro dece, koji su u nesrećnom ratu na prostorima bivše Jugoslavije 90-tih godina prošlog veka, ostali bez jednog ili oba roditelja, kojima Nikolić pomaže da odrastu kao čestiti ljudi.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa