2. jun 2016.2. jun 2016.
PUCANO NA KUĆU ALEKSANDRA PRODANOVIĆA

POČINIOCI JOŠ UVEK NISU OTKRIVENI

Na kuću Aleksandra Prodanovića, direktora šabačkog JKP „Vodovod“ i odbornika u Skupštini grada Sremska Mitrovica, nepoznati počinioci prošle srede su ispalili četiri metka
Jedan metak, koji je kako nezvanično saznajemo, ispaljen iz pištolja, iz automobila u pokretu, završio je u dnevnoj sobi Aleksandra Prodanovića, odbornika u sremskomitrovačkoj skupštini. Ostala tri završili su u štoku vrata, strujomeru i na fasadi kuće, prethodno prošavši kroz gelender i oluk.
- Napad se dogodio u noći između prošlog utorka i srede, oko tri sata ujutru. Čuo sam pucnje, ali nisam mogao ni da pretpostavim da je pucano na moju kuću. Nastavio sam da spavam i tek ujutru u prizemlju kuće video da je jedan metak završio u dnevnoj sobi. Kada sam izašao napolje primetio sam da postoje još najmanje tri oštećenja na kući od metaka, objašnjava Prodanović.
Prodanović, nosilac liste Ujedinjena opozicija Mitrovice i predsednik Gradskog odbora Zajedno za Srbiju, smatra da napad ima političku pozadinu.
- Neprijatelja, osim političkih, nemam. U protekle četiri godine bio sam jedina opozicija vlasti u Sremskoj Mitrovici. Ako neko misli da će me na ovaj način uplašiti, grdno se vara. Još hrabrije ću se boriti za vladavinu prava u ovoj zemlji. Ne čudi me ni što posle sedam dana nema velikih pomaka u istrazi, jer smo svi svedoci da se u proteklih mesec dana neke stvari zataškavaju. Kao što nisu otkriveni počinioci noćnog rušenja objekata u beogradskoj Savamali, ni slučaj napada na mene nije rešen. U oba slučaja postoje i dokazi poput video snimaka, ali pomaka u istragama nema. Zbog toga sam uveren da državni organi namerno ne žele da se bave pojedinim stvarima, čime, nažalost, dokazuju da živimo u zemlji u kojoj se ne poštuju zakoni i u kojoj je na snazi odsustvo vladavine prava. U takvoj atmosferi, nijedan građanin se ne može osećati bezbedno, zaključuje Prodanović.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa