2. jun 2016.2. jun 2016.
Aktivnosti predškolske ustanove u Krupnju

RASTIMO UZ PLES

Sinhronizovani ples preko 14 hiljada dece iz 73 predškolske ustanove iz regiona. Pravo na igru, sportsko i umetničko obrazovanje, na komunikaciju i druženje
Predškolska ustanova „Naša radost“ iz Krupnja već drugu godinu za redom u saradnji sa Dečjom plesnom asocijacijom iz Beograda i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije učestvuje u programu „Rastimo uz ples - deca na trgovima“.
Završna plesna manifestacija, u kojoj je učestvovalo preko 14 hiljada dece iz 73 ustanove iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Brčko distrikta, u Krupnju je sinhronizovano izvedena u sali Osnovne škole „Borivoje Ž. Milojević“ 1. juna sa početkom u 18 sati, imajući u vidu da je kiša pokvarila planove da se program izvede, kako je planirano, u zatvorenoj ulici u centru grada.
U programu su, izuzev jaslene grupe, učestvovala deca deset grupa vrtića iz Krupnja i okoline sa svojim vaspitačima koji su plesali uz desetak kompozicija sa ciljem da kroz bogatstvo i raznovrsnost pokreta u plesu, deca ostvare svoje pravo na ples, sportsko i umetničko obrazovanje, na komunikaciju i druženje. Cilj projekta je i da ukaže na uticaj plesa u oblasti ranog razvoja i učenja najmlađih.
Projekat „Rastimo uz ples - deca na trgovima“ se realizuje od 2011. godine, a ova manifestacija je po svom konceptu jedinstvena u regionu za decu predškolskog uzrasta. U duhu poštovanja, tolerancije, multikulturalnosti, prevazilazeći granice jezikom plesa, deca komuniciraju i stvaraju. U projekat su bili uključeni i roditelji i lokalna samouprava.
D. Žugić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa