2. jun 2016.2. jun 2016.
NOVI USPESI UČENIKA ŠKOLE PRIMENjENIH UMETNOSTI

VIŠE OD TALENTA

Na republičkim konkursima Ministarstva prosvete u oblasti likovnih umetnosti osvojeno sedam prvih, dve druge i jedna treća nagrada
Iako se približio kraj školske godine učenici Škole primenjenih umetnosti ne posustaju kada su u pitanju republička takmičenja. Tako su na Republičkoj smotri likovnog stvaralaštva, koje organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa Udruženjem likovnih pedagoga Srbije Jelena Veselinović, Marija Spasojević, Jovana Jakovljević, Iva Mijić Pantić i Jovana Bojić osvojile prvo mesto, a In Hu i Bogdan Gajić drugo.
Za njima nisu zaostajali ni profesori tako da je Nataši Jovanović pripalo priznanje zaslužnog likovnog pedagoga. Mentor nagrađenim učenicima bio je i prof. Mihailo Simović. Škola primenjenih umetnosti nagrađena je za uspešnu kolekciju iz oblasti kaligrafije i grafike. Nagrade će biti uručene na svečanoj dodeli i otvaranju izložbe nagrađenih radova u Beogradu 11. juna.
Na III konkursu Dani Nikole Tesle Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Udruženja učitelja Vojvodine prvo mesto za plakat „Teslino detinjstvo“ u kategoriji likovnih radova pripalo je Teodori Obradinović (nastavnik mentor Mihailo Simović). Na istom konkursu, u kategoriji najboljih kaligrafskih radova, prvo mesto osvojila je Sara Gligorić, a treće mesto Đorđe Mijailović (nastavnik mentor Nataša Jovanović).
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa