2. jun 2016.2. jun 2016.
Aktivni rekreativni biciklizam

KRUG PRIJATELjSTVA

Biciklisti iz Brčkog obišli pola zapadne Srbije. Promocija lokalne turističke ponude, prvenstveno seoskih domaćinstava
U okviru drugog međunarodnog biciklističkog maratona „Krug prijateljstva“ regijama Drina-Sava i Drina-Tara pod pokroviteljstvom stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj jugoistočne Evrope dvadesetak biciklista iz Brčkog, Loznice i Krupnja su protekle nedelje, kroz nekoliko etapa, vozili biciklima na relaciji Brčko, Loznica, Krupanj, Ljubovija, Bratunac, Srebrenica, Bajina Bašta, Tara, Mokra gora i Višegrad u dužini od oko 280 kilometara.
Kako saznajemo od Željka Novakovića predsednika BK „Sveti Nikolaj“ Brčko cilj ove ekspedicije, odnosno manifestacije, jeste da se promoviše lokalna turistička ponuda, a prvenstveno seoska domaćinstva. Novaković ističe da je atmosfera među biciklistima bila na zavidnom nivou uprkos nepovoljnim vremenskim prilikama, imajući u vidu da je ovih dana vreme bilo veoma nestabilno sa dosta iznenadnih pljuskova i grmljavina.
Kako saznajemo biciklisti su u nedelju 5. juna u popodnevnim časovima stigli na cilj u Višegrad gde su u društvu domaćina turistički oblišli Andrićgrad i višegradsku na Drini ćupriju.
D. Žugić

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa