30. septembar 2010.30. sep 2010.
KOCELjEVA

SLATKO, SLANO, KISELO I VESELO

Drugi Festival zimnice u Koceljevi, održan prošle subote, okupio je 83 izlagača iz brojnih gradova Srbije što je gotovo duplo više u odnosu na prošlogodišnji
Među izlagačima su bili renomirani proizvođači zimnice iz Srbije, poljoprivredna domaćinstva koja se bave proizvodnjom voća i povrća i zimnice u domaćoj radinosti kao i udruženja. Na ovogodišnjem festivalu moglo se videti sve, od meda i plodova šume do slatka i džemova od svih vrsta voća, zimnice i turšije a nije izostala ni degustacija izloženih proizvoda. Tokom sajma posetioci su mogli kupiti teglu ajvara za 300 dinara, kiselih krastavaca za 150, paprike za 220, džem od šljiva za 250 dinara... Osim ukusa i kvaliteta proizvode je karakterisao maštovit i dekorativan način pakovanja.
Na duplo više štandova ove godine svoje proizvode je izlagalo 11 sertifikovanih proizvođača kao i 30 iz domaće radinosti i udruženja.
Obraćajući se prisutnim učesnicima i posetiocima predsednik opštine Veroljub Matić je rekao da je prošlogodišnje iskustvo značilo da sa festivalom treba nastaviti. Ova jedinstvena manifestacija ima svoje efekte koji se prvenstveno ogledaju u privrednom ambijentu.
Privredno-turističku manifestaciju u Koceljevi i ove godine je otvorio državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Željko Radošević koji je ocenio da je ovoga puta učinjen jedan veliki korak koji ne bi bio moguć da nije izuzetne saradnje resornog ministarstva sa lokalnom samoupravom. Prema njegovim rečima Ministarstvo poljoprivrede je podržalo manifestaciju u skladu sa mogućnostima koje pruža agrarni budžet.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa