9. jun 2016.9. jun 2016.
KAJAK

Nove titule šabačkog kajaka

Titule šabačkih kajakaša, nekako su prešle u naviku, te je i pisanje u superlativima već nešto uobičajeno. Kajakaši će Šabac predstavljat.i na Olimpijskim igrama, seniori se pripremaju za Evropsko prvenstvo, a oni mlađi, već na startu Mini kajak lige i Trofeju Beograda, demonstrirali su, još jednom, nadmoć.
Na Adi Ciganliji, u mini kajaku, šabački klub „Zorka“ i KK „Tarket“ podelili su prvo mesto sa po 86 bodova, ostavivši daleko iza „Bečej“ sa 56 bodova. Ovde su Šapčani podelili prvo mesto, a u ostalim kategorijama bili su samostalno na vrhu. Pioniri Zorke titulu su osvojili sa 31 bodom, 11 više od drugoplasiranog Zabrežja.
Kada najmlađi briljiraju, ni oni nešto stariji ne žele da kvare niz. Da nemaju konkurenciju u Srbiji, na Adi Ciganliji, potvrdili su i kadeti i juniori koji su se nadmetali na „Trofeju Beograda“. Posle ovakvog učinka, nema potrebe navoditi da je KK „Zorka“ u ukupnom plasmanu, dominantno osvojila šampionski trofej. Šapčani pod rukovdstvom trenera Đenadića i Stanojevića, doveslali su do medalja u čak 24 discipline, a u ukupnom plasmanu, osvojili su 133 boda, gotovo dvostruko više od drugoplasiranog „Tarketa“ 77,5, potom slede „Val“ 65,5 i „Zemun“ 45,5. Borbu za bodove vodilo je 19 ekipa.
Osim što je bio najuspešniji, „Zorka“ je bio i ubedljivo najbrojniji klub. Šabački kajak predstavljalo je 77 takmičara.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa