9. jun 2016.9. jun 2016.
SUSRET GENERACIJA MATURANATA 1965/66. ŠABAČKE GIMNAZIJE, POSLE POLA VEKA

KAD KOSA OSEDI ...

Susreli su se posle ravno pola veka, maturanti Šabačke gimnazije u generaciji 1965/66. godina. Prvo na starom dobrom mestu, među školskim klupama, čuvene gradske prosvetne ustanove, gde ih je ljubazno dočekala Marijana Isaković, sadašnji direktor škole.
Potom je sledio nastavak na Mišaru, gde im je domaćin bio školski drug Stevan Simić ispred Zadužbinarskog društva “Prvi srpski ustanak“. Kod Simića je nezaobilazna bila pogača sa medom i domaće trešnje. Slavljenici su obišli spomenik na Mišaru i muzejsku postavku.
Na kraju zabava u ugostiteljskom objektu.
Susret je bio više nego srdačan. Utisci nezaboravni. Danas većinom provode svoje mirne penzionerske dane širom naše Republike u Boru, Pirotu, Novom Sadu, Kuli, Nišu, Pančevu, Beogradu, Smederevu, Zvorniku ali i u Makedoniji ( Prilep), Hrvatskoj ( Samobor ), Španiji... Zajednička im je želja da se ponovo sretnu naredne i svake sledeće godine.
Iz Rima je došla Vera Tešanović, Prilepa Milica Cvetkovska. SMS porukom se javio Slobodan Vranješ sa Novog Beograda. Zajednička im je ocena da su se lepo provodili i bez obzira na brojne poteškoće zahvaljuju se članovima Organizacionog odbora u Šapcu na fantastičnom druženju. Slično je učinio i njihov školski drug Mladen Šušnjić iz Samobora ( Hrvetska ) odmah po povratku kući. Sabirajući utiske, zahvaljuje se organizatorima ističući da je ovo druženje za njega bilo veliko, motivišuće iskustvo i osvežavanje sećanja i uspomena na divna gimnazijska druženja i Šabac u celini.
Tako je grupa entuzijasta, bivših đaka na daleko čuvene Šabačke gimnazije, priredila nezaboravno i emocijama preplavljeno druženje nekadašnjih vrednih i ponekad mladalački nestašnih učenika, a potom uspešnih profesora, lekara, inženjera, književnika, ekonomista, novinara, farmaceuta, pravnika, građevinaca, preduzetnika... Bili su prisutni i njihovi profesori: Đura Đurić, Margarita Vasić, Stanislava Dragičević, Jovan Knežević i Marko Bojanić, a odata je i pošta svim preminulim profesorima i đacima ove generacije.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa