30. septembar 2010.30. sep 2010.
NA ŠABAČKOM TRŽIŠTU

STIGLO ULjE IZ ROBNIH REZERVI

U velikim trgovinskim lancima u Šapcu ima ulja iz robnih rezervi, ali i “Novitasovim“ prodavnicama. Litar staje 119 dinara, upravo kako je dogovoreno. Polovina količina već raspodeljena
U “Novitasovom“ marketu u Benskoj bari ulje iz robnih rezervi vidno je istaknuto i prodaje se po 119 dinara za litar. Starija gospođa uzima dve flaše, usput komentarišući da jeftinije neće biti.
- Nije mi preko potrebno, ali kada sam naletela a imam pare zašto da ne kupim. Ne stvaram zalihe, ali sam sigurna da jeftinije neće biti. Primetila sam da ulja sada ima. Cene su različite. Ovo iz robnih rezervi je najeftinije, a znate kako je, nama penzionerima svaki dinar mnogo znači, kaže Milica Dimitrijević.
Ni posle 20 dana, kako je krenula isporuka ulja iz Republičkih robnih rezervi, sve prodavnice nemaju ovaj artikal po 119 dinara. I kako stvari stoje neće ga ni imati. Uglavnom ulje iz robnih rezervi može se pazariti u velikim trgovinskim lancima ili prodavnicama preduzeća koja su potpisala ugovor sa Direkcijom.
U Ministarstvu trgovine, u čijem sastavu je i Direkcija robnih rezervi kažu da je skoro polovina od 5.000.000 litara ulja, već isporučena. Zanimljivo je da su se svi proizvođači prijavili za ulje iz robnih rezervi, a evo kako je raspodeljeno. Najviše su dobili “Vital“ i “Sunce“ skoro dva miliona litara, a koji posluju u okviru sistema “Invej“. “Viktoriji oil“ iz Šida pripalo je 1.054.824, a “Banatu“ iz Nove Crnje 990.868 litara. Kruševačka “Plima M“ dobila je milion, a “Dijamant“ iz Zrenjanina samo 10.032 litra. To je verovatno i razlog što je zrenjaninska uljara dala dodatni rabat trgovcima i svela cenu svog proizvoda na 119 dinara. Po rečima direktora Direkcije za robne rezerve Gorana Tasića, tržište ulja je, ipak, stabilizovano.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa