9. jun 2016.9. jun 2016.
U OŠ „NATA JELIČIĆ“ ORGANIZOVANO DRUŽENjE BUDUĆIH PRVAKA I NjIHOVIH RODITELjA

NA KORAK DO PRVOG ZVONA

Oko sedamdeset svršenih predškolaca prošle subote kroz pet radionica imalo priliku da se upozna sa svim onim što ih čeka od septembra
Mala škola za buduće prvake OŠ „Nata Jeličić“ otvorila je svoja vrata prošle subote. Oko sedamdeset budućih prvaka zajedno sa svojim roditeljima imalo je priliku da se upoznaju sa školom, svim učiteljicama prvog razreda, profesorima stranog jezika, fizičkog vaspitanja i muzičke kulture, kroz zanimljive interaktivne radionice - likovnu, muzičku, sportsku, stranih jezika i narodne tradicije.
- Moji učenici i ja pokušali smo da predstavimo sve ono što smo u protekle četiri godine radili u okviru izbornog predmeta narodna tradicija. Budući prvaci mogli su da vide učeničke radove, stare predmete koje smo prikupljali. Deca vrlo rado i vrlo kreativno učestvuju u svemu ovome jer imamo dosta praktičnog rada. Vrlo često putujemo. Svake godine pripremamo neku predstavu gde oni pokažu sve ono što su naučili u toku godine. Sarađujemo sa KUD „Abrašević“ tako da svake nedelje, jedan čas nedeljno, odvojimo za probu folklora. Svo to njihovo znanje i umeće kroz igru, pesmu oni iskoriste i predstave negde u nekom nastupu kao na nedavnoj predstavi „Mačvanska svadba“ u Kulturnom centru. To je bio zaista jedan krupan zalogaj gde smo pokušali da sve stare običaje sačuvamo od zaborava i da prenesemo na scenu. Mislim da smo zaista uspeli u tome jer su reakcije publike, roditelja i svih onih koji su imali priliku to da vide bile sjajne. Zaista su bili oduševljeni. Deca imaju dosta tih javnih nastupa, mnogo praktičnog rada, čestih izlazaka van učionice gde mogu da pokažu šta znaju i dosta toga da nauče na jedan drugačiji, zanimljiviji način - rekla je učiteljica Vesna Mijatović koja će od septembra povesti novo odeljenje prvaka.
Zaposleni u „Natinoj“ školi, kao i sadašnji učenici, podelili su radost druženja sa budućim prvacima i njihovim roditeljima.
- Od naredne školske godine u matičnoj školi imaćemo tri odeljenja prvaka i jedno odeljenje u Drenovcu. Osmu godinu za redom organizujemo „Malu školu za buduće prvake“. Roditelji i deca kroz interaktivne radionice, veoma zanimljive, kratke i prilagođene uzrastu dece, imali su priliku da se upoznaju sa onim što radimo u školi i koje su to neke naše komparativne prednosti u odnosu na, možda, neke druge škole u Šapcu. Između ostalog u školi imamo i pet stranih jezika. Ovo je prilika da naši budući prvaci na korak do škole a korak od vrtića upoznaju školu i provedu dva, tri prijatna sata jedni sa drugima. Roditelji treba da znaju da pored obrazovnog dosta polažemo i na vaspitni deo njihovog školovanja - izjavila je Slobodanka Aleksić, psiholog.
O. G.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa