9. jun 2016.9. jun 2016.
OLIMPIJSKI KARNEVAL U ŠAPCU

U RITMU SAMBE DO RIJA

Prošlog četvrtka Šabac je bio domaćin sedmog Olimpijskog karavana, koji organizuju Olimpijski komitet Srbije i Vojvođanska banka. Učenici od prvog do četvrtog razreda osam osnovnih škola iz Šapca poželeli su srećan put u Rio šabačkim olimpijcima i zabavili se uz ritmove brazilske muzike.
Šabački osnovci pripremili su koreografiju kojom se sa školama iz osam drugih gradova učesnika bore za vrednu nagradu, sportsku opremu vrednu 100.000 dinara. Pomoć u tome pružili su im igrači sambe i kapoere iz Centra za brazilsku kulturu, a posebno su bile zanimljive Brazilke u tradicionalnim karnevalskim kostimima.
Nekoliko kajakaša ima priliku da predstavlja Šabac u Riju. Za sada je sigrno da će to biti Nebojša Grujić, koji se ovom prilikom okupljenoj deci obratio i izrazio zadovoljstvo što se upravo on našao na tom mestu.
-Ovo je divna manifestacija koju su organizovali naš Olimpijski komitet i Vojvođanska banka. Drago mi je što su se Šapčani odazvali u ovako velikom broju. Posebno mi je zadovoljstvo što ispred drugih sportista ovde predvodim našu ekipu. Spremamo se za Olimpijske igre. Veoma smo motivisani i raspoloženi i u olimpijskom duhu. Nadamo se najboljem u Riju, poručio je Grujić, kog su okupljena deca pozdravila navijanjem.
Direktorka filijale Vojvođanske banke u Šapcu, Vesna Krsmanović, podsetila je da je ova banka zvanična banka Olimpijskog tima Srbije. Pobedničkoj školi će upravo oni obezbediti vrednu sportsku opremu.
-Uspela je i ova organizacija Olimpijskog karnevala. Sa muzičarima i plesačima iz Centra za Brazilsku kulturu osetili smo ritmove Brazila, rekla je Krsmanovićeva.
Dragan Nikolić, član Gradskog veća zadužen za sport, istakao je da se Šabac, kao i uvek potrudio da bude dobar domaćin. Smatra da je ovo bio lep događaj za grad i veruje da su gosti otišli zadovoljni.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa