9. jun 2016.9. jun 2016.
GODIŠNjICA OTVARANjA REKONSTRUISANOG BAZENA „ZORKA“

Šampioni zvezde večeri

Nekada povratak u prošlost ne mora da znači decenije, nekada se treba setiti nečega što se dogodilo tek nedavno, pre samo godinu dana. Pre 365 dana, rekonstruisani zatvoren bazen „Zorka“ svečano je otvoren, posle jedne decenije.
Prvi put u istoriji Šapca, u našem gradu, igrala je vaterpolo reprezentacija, naša najtrofejnija selekcija. To je i bilo prvo gostovanje neke reprezentativne seniorske selekcije u Šapcu posle nekoloko decenija. Bile su to pripreme za završnicu Svetske lige i Evropsko prvenstvo, a rival je bila Rusija. Uz glavnu tribinu, postavljene su i tri montažne. Podršku našim reprezentativcima pružilo je više od 1.500 gledalaca. Pre nego što je počeo događaj večeri, duel dve reprezentacije, predsedniku Skupštine VK „Šabac“ uručen je trofej za osvajanje prvog mesta u Prvoj B ligi (2014/2015.), a čast da svečano otvori Gradski bazen, pripala je gradonačelniku Šapca, Nebojši Zelenoviću.
Celokupnu svečanost i meč direktno je prenosila TV Šabac, a oni koji nisu uspeli da dođu do karte, meč su mogli posmatrati i na velikom video bimu u pešačkoj zoni.
Naši i ruski vaterpolisti pružili su odličan meč, zanimljiv do samog kraja. Bolje su počeli gosti, ubrzo je usledio preokret, ali „opipljive“ prednosti nije bilo. Pitanje pobednika rešio je Jakšić golom 20 ““ ak sekundi pre kraja. Poveli smo 12:10 u tom trenutku, a na kraju je semafor pokazivao 12:11. Već po navici, vaterpolisti su nas kasnije obradovali zlatnim medaljama. Posle utakmice, za sve zvaničnike, priređen je svečani koktel kojim je obeleženo i 25 godina postojanja VK „Šabac“.
Na Gradskom bazenu, u proteklih godinu dana, dogodilo se mnogo toga. Navešćemo samo deo i unapred se izvinjavamo svima za eventualne propuste.
VK „Šabac“ dobio je ponovo svoj dom i ostvario velike rezultate. Osvojio je prvo mesto u regularnom delu Prve A lige, na baražnom turniru izborio plasman u Evropu, LEN Kup, prvi put od 2004. gdine. Peterci su Šapčane delili od F4 Kupa i polufinala plej ofa. Bazen je organizovao i finalni turnir Kupa za dame, baražni turnir seniora, kao i mnogo zvaničnih takmičenja za mlađe kategorije
Posle gotovo 30 godina, prvi put je održano Prvenstvo Šapca u plivanju za osnovce i srednjoškolce. Otpočeli su programi besplatnih obuka za osnovce u saradnji sa Gradom Šapcom. Više od 1.000 osnovaca savladalo je tehniku plivanja. Osim škole vaterpola, ovdašnji klub je organizovao i svoje plivačke treninge za one koji žele da ostanu u ovom bazičnom sportu. Mesto za treninge dobili su i šabački plivački klubovi, a deo priprema sproveli su i kajakaški reprezentativci - sprinteri.
Sugrađani su imali priliku za plivačku rekreaciju tokom cele godine, tu su i propratne usluge spa centra, teretane, saune i mnogo toga drugog.
- Za godinu dana smo već postali sportsko rekreativni centar, ali svaki dan radimo na unapređenju i podizanju kvaliteta usluga. Sve više gostiju imamo iz drugih gradova i verujte, ponosno ističem da, prema njihovim ocenama, imamo najlepši bazen u Srbiji ““ naglašava PR Gradskog bazena, Jelena Lazić.



Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa